SKANDINAAVIA HEDONISMISAAREKE. Puhkus piirangutevabas Taanis

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Maaliline Anna Queens Stræde Helsingøris.
Maaliline Anna Queens Stræde Helsingøris. Foto: Aivar Reinap

Tallinnast on mõne tunniga võimalik lennata minevikku ehk vanasse heasse koroonapiirangutevabasse maailma. Tallinnast lähevad Kopenhaagenisse otselennud, kuigi töötavatele inimestele kipuvad nad olema veidi ebasobivalt keset päeva. Võimalik on ka Riia kaudu väga vara hommikul startida ja hilisõhtul saabuda ehk valikuid on igale maitsele ja rahakotile.

Taani sõites võib täitsa kaaluda jalgratta kaasavõtmist, sest selle transport lennukiga polegi väga kallis, arvestades ka Taani hinnataset ja kohalikku elu, mis on justkui jalgratturite jaoks üles ehitatud. Jalgrattureid on Kopenhaagenis väga palju ja jalgrattaid näeb linnapildis ikka tohutult – iga maja ees ja taga, iga puu ja posti küljes.

Kui augusti keskel Taani saabusin, oli metroos maskikandmine veel kohustuslik, kuid järgmisel hommikul oli ka see piirang kadunud. Kohvikutes ja restoranides küsiti küll koroonapassi, kuid väga süvenenult mobiili QR-koodi siiski ei uuritud. Seega, elu pulbitseb Taanis täiel rinnal. See on saavutatud tänu tõhusale vaktsineerimisele: kogu elanikkond on üle 70 protsendi ulatuses täielikult vaktsineeritud ning riskigrupist ehk üle 60-aastastest on üle 95 protsendi saanud kaks vaktsiinidoosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles