ÜLEVAADE Saadikupuutumatus on seni võetud kümnelt riigikogu liikmelt (10)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Prokuratuur on esitanud riigikogu keskfraktsiooni liikmele Mailis Repsile kahtlustuse omastamise ja kelmuse paragrahvi järgi ning see puudutab aega, kui Reps oli haridus- ja teadusminister.
Prokuratuur on esitanud riigikogu keskfraktsiooni liikmele Mailis Repsile kahtlustuse omastamise ja kelmuse paragrahvi järgi ning see puudutab aega, kui Reps oli haridus- ja teadusminister. Foto: Madis Veltman

Sel nädalal alustas prokuratuur ettevalmistustega, et edastada õiguskantslerile ettepaneku algatada saadikupuutumatuse võtmine keskfraktsiooni liikmelt Mailis Repsilt, et tema üle oleks võimalik kohut mõista ministrina toime pandu eest. Alates 1991. aastast on riigikogu võtnud saadikupuutumatuse kümnelt riigikogu liikmelt.

Heiki Kranich (Reformierakond) 1996

Heiki Kranich oli taasiseseisvunud Eestis esimene, kellelt võeti saadikupuutumatus. Teda süüdistati Lääne-Eesti Panga vara riisumises ja raiskamises ning ametiseisundi kuritarvitamises 1992. aastal pangafiliaali direktorina. Kranichi oli rahul, et tema sõnul naeruväärne süüdistus lõpuks kohtusse jõudis. Kohus mõistis Kranichi õigeks.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles