Teadlaste Öö festivali TOP7 üritused, millest Sa ei taha kindlasti ilma jääda!

Copy

Teadlaste Öö festival (TÖF) on Eesti ja kogu Baltikumi suurim teadust populariseerivate sündmuste sari, mis toimub tänavu juba 16. korda. Toome teieni seitse kõige vingemat sündmust, millest lausa peab osa võtma!

Foto: AHHAA

Kaisuloomahaigla AHHAA teaduskeskuses

esmaspäeval ja teisipäeval, 20.-21.09.2021 kl 9-18, Sadama 1

Foto: Kaisuloomahaigla

Tänavu avab oma uksed festivali kõige armsam sündmus – kaisuloomahaigla! Kas su lemmik-kaisuloomal on tervisemure? Võta ta kaasa, räägi, mis temaga juhtus ja Kaisuloomahaigla tublid meedikud püüavad ta terveks ravida. Kaisuloomahaigla eesmärk on vähendada lastes hirmu haiglate, arstide ning õdede ees. Lapsed saavad kirjeldada oma kaisulooma tervisemuret, koos nuputatakse välja parim ravi ning lemmikud lahkuvad tervetana!

Lisainfo

blank

Laborisse külla! Green Bite putukatoit

teisipäeval, 21.09.2021 kl 18-19.30, TalTech Loodusteaduste maja (Akadeemia tee 5, Tallinn)

Foto: Green Bite

Green Bite OÜ on Eesti esimene ettevõte, mis toodab toitu putukatest! Loeng-töötoas räägitakse, miks on mõistlik rikastada oma toidulauda putukatega, kuidas üldse putukaid kasvatatakse ja millist toitu neist valmistada saab? Igapäevaselt tegeleb Green Bite keskkonnasäästlike tervisetoodete pakkumisega, toimetades igapäevaselt selle nimel, et meie toidulaud muutuks amps-ampsult tervislikumaks ning keskkonnasõbralikumaks. Laboris kohapeal saab proovida erinevaid putukatest valmistatud toite ning iga külaline saab kaasa ka söödava kingituse.

Registreeri end siin!

blank

Teadlaste Öö festival Tallinna Loomaaias

kolmapäeval, 23.09.2021 kella 17.30-20.30, Ehitajate tee 145

Foto: Shutterstock

Paljud loomad on loomu poolest aktiivsemad just õhtuhämaruses, sestap on neid siis ka põnevam jälgida. Samuti on peale väravate sulgemist loomaaias viibivad inimesed loomaaiaasukate jaoks midagi ebatavalist ja huvitavat: nende kohalolust antakse üksteisele märku ja neid tullakse vargsi uudistama. Tule ja vaata, mida teevad loomad sügisõhtuses loomaaias! Teaduskohvikus saad teada, kuidas korraldatakse loomaaias igapäevaselt ligi 2300 selgroogse ning ligi 5800 selgrootu looma toitmine ning millist rolli võiksid mängida putukad meie toidulaual.

Lisainfo ja registreerimine

blank

Guinnessi rekord - maailma suurim sidrunitest aku!

reedel, 24.09.2021 kl 21, Tartu Ülikooli muuseum (Toomkiriku varemed, Lossi 25)

Sidrunitest, vasest ja tsingist saab toota elektrit. Mitte nii palju, et laadida elektriautot või käivitada pesumasinat, kuid piisavalt, et püstitada uus Guinnessi rekord. Eksperimendi käigus ühendame omavahel üle 2500 sidruni ning proovime neist välja pigistada võimalikult suur koguse volte. Täna kehtiv rekord, 2000. aastal „väljapigistatud” 1521 volti, kuulub taanlastele. Meie eesmärk on tuua rekord Teadlaste öö õhtupimeduses Eestisse! Üritust korraldab Eesti Vabakutseliste Teadlaste Akadeemia.

Lisainfo

blank

Toidu tulevik ja tuleviku toit

neljapäeval, 23.09.2021 kl 18-19, Rapla Gümnaasium (Kooli 8)

Põllumajandus-ja Toiduameti toiduosakonna juhataja Kairi Ramjalg räägib oma kogemusest toidusektoris ja sellest, kui rangelt toitu kontrollitakse.

Registreeri end siin!

blank

Mida söövad astronaudid ja kuidas teistel planeetidel toitu kasvatada?

reedel, 24.09.2021 kell 18-20, Tartu Tähetorn, Uppsala 8

Testi, kuidas erinevas pinnases vilja kasvatada, glasuuri planeedikujulisi küpsiseid ja uuri välja, kuidas astronaudid kosmoses einestavad!

blank

Teadlaste Öö festivali pidu AHHAA Teaduskeskuses

reedel, 24.09.2021 kell 19-02, Sadama 1

Ja ongi käes kauaoodatud pidu! Peaesineja on ansambel NOËP, põnevat vaatamist pakub stand-up etendus „Teadlane VS koomik”, lisaks saab nautida 360° interaktiivset teadusšõud, taevavaatluse ja planetaariumi eriseansse ja ekskursioone AHHAA telgitagustesse. Avatud on töötoad ja teadusteater suurtele ning väikestele ning baar.

Lisainfo

Foto: AHHAA

Teadlaste Öö festivali kava ja ürituste tutvustused: http://www.teadlasteoo.ee

Teadlaste Öö festivali peakorraldaja on Teaduskeskus AHHAA. Teadlaste Öö festivali rahastatakse Euroopa Komisjoni Teadus- ja innovatsiooniprogrammist Horisont 2020 rahastusleping nr 101036039 alusel.

Foto: AHHAA
Copy
Tagasi üles