Tallinn alustas jõulukuuse otsinguid

Copy
Jõuluturg Tallinna Raekoja platsil.
Jõuluturg Tallinna Raekoja platsil. Foto: Mihkel Maripu

Tallinna kesklinna valitsus alustas Raekoja platsile paigaldatava esindusliku jõulukuuse otsinguid. Kuusk püstitatakse novembri keskpaiku ning pärast seda algavad ettevalmistused jõuluturu avamiseks.

Pealinna sobiva jõulukuuse otsingutega alustatakse juba sügise hakul, et pakutavate kuuskedega tutvuda ning et hinnata selle sobivust esindusjõulupuuks. Samas on oluline kindlaks teha ka see, kas puu kasvukohale on suurte masinatega ligipääs võimalik, et kuusk ka ohutult langetada. 

Valiku tegemisel arvestatakse kuuse välimust, hinda ja kaugust Tallinnast.

Tallinna jõuluturg eelmisel aastal.
Tallinna jõuluturg eelmisel aastal. Foto: Eero Vabamägi

Kesklinna valitsus ootab jõulukuuse pakkumisi fotoga kuni 31. oktoobrini e-aadressile kylly.annus@tallinnlv.ee. «Kuusk peab olema vähemalt 15 meetrit kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe, kasvama ligipääsetavas kohas mitte kaugemal kui 150 km Tallinnast. Puu lähedal ei tohi olla elektriliine, mis takistavad kraana tööd. Pakkujaks võib olla maaomanik või tema esindaja.»

Kolmel viimasel aastal on Raekoja platsi jõulukuusk leitud Tallinnast – 2018. aastal Kibuvitsa tänavalt, 2019. aastal Rõika tänavalt ning eelmisel aastal Lõikuse tänavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles