Raadio Kuku saates Keskpäevatund vaagisid Marek Strandberg, Romi Hasa ja Ainar Ruussaar lõppeva nädala olulisemaid sündmusi.

Kõigepealt võeti vaatluse alla president Kersti Kaljulaidi esmaspäevane kõne riigikogu ees, kus ta muuhulgas rääkis ka riigikogu liikmete liiga väikestest palkadest. Strandberg, kes on ka ise riigikogu liige olnud, leidis et riigikogulase palk oli täiesti piisav nii tema ajal ning on seda ka praegu.

«Presidendi lahkumiskõne, mis on keskendunud sellele, kui madalad on parlamendiliikmete palgad ja kui nukker see on, ja kui palju see mõjutab meie demokraatiat, oli pehmelt öeldes pentsik,» rääkis Strandberg. Ruussaar leidis, et riigikogu liikmed võiksid ikkagi saada natuke rohkem kui on nende praegune, 4800 euro kanti jääv kuupalk.

Meenutati ka seda, et sotsiaalminister Tanel Kiik lubas suvel, et kui sügiseks 70 protsenti täiskasvanutest vaktsineeritud ei ole, siis tema võtab vastutuse. Mängiti ette ka vastav helilõik, kus minister niimoodi ütles.

Vaatluse all olid ka vaktsineerimisprobleemid laiemalt, kahtlased teod Maaelu Edendamise Sihtasutuses ning elektrihinna kallinemine.

Kommentaarid (16)
Copy