ERR.ee: Võhma elanikud tülitsevad uue laululava pärast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma linnavalitsuse ja päästeteenistuse hoone.
Võhma linnavalitsuse ja päästeteenistuse hoone. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa Võhma linna elanikud on uue laululava asukoha pärast tülli läinud: ühed koguvad protesti-, teised toetusallkirju, samas keeldub linnavalitsus vaidlusaluse paiga detailplaneeringu algatamisest.

Võhma volikogu ja linnavalitsus kavandavad lauluväljakut kesklinna, omavalitsuse enda hoone kõrval asuvale platsile, kus on viimasel ajal peetud ka linnapäevi. See on aga endise tuletõrjemajana arhitektuurimälestis, millest 50 meetri raadiusse ehitamiseks on vaja muinsuskaitsjate luba, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Osa võhmalasi on aga lauluväljaku kesklinna rajamise vastu, sest seal toimuvad üritused võivad häirida naabrite rahu ning see on linna ainus korras miljööväärtuslik koht. Omalt poolt pakutakse, et lauluväljaku võiks teha linna äärde endisele peoplatsile.

Samas on osa võhmalasi, kelle meelest on väga tore, et kesklinna tekib peopaik, kogumas lauluväljaku kaitseks toetusallkirju.

Erinevaid seisukohti aitaks selgitada ja ühitada detailplaneering, kuid linnavalitsus pole nõus seda algatama, põhjendades, et seadus seda ei nõua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles