Galerii Isamaalased kaaperdasid sotside meeleavalduse (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Isamaa kontori ette meelt avaldama saabunud sotsid jäid sinistes jopedes isamaalaste vahel üsna märkamatuks.

Teisipäeval saabus Paldiski maantee ja Koidu tänava nurgal asuva Isamaa peakorteri ette sotside delegatsioon, kes avaldas oma rahulolematust Isamaa valimiskampaanias kasutusele võetud nn vene kaardiga.

Lasnamäel kandideeriv sotside juhatuse liige Kirill Klaus pidas lühikese venekeelse kõne. «Ma ei tea kuidas Isamaa, aga meie teeme kindlasti korda koolid, lasteaiad, teed. Teeme üheskoos Tallinna paremaks ja loomulikult loome venekeelsetele inimestele paremad võimalused poliitilises ja ühiskondlikus elus osalemiseks. Aitab ühiskonna lõhestamisest,» rääkis Klaus.

Samuti Lasnamäel kandideeriv sots Vadim Krissan lisas juba eesti keeles: «Palun ärge unustage, kellega koos te elate Tallinnas. Tallinnas elavad mitmest rahvusest inimesed ja nende kõigiga tuleb arvestada, mida ja kuidas te plaanite teha pärast valimisi.»

Isamaalased kinkisid omalt poolt sotsidele nende värvides plakati, millel oli kirjas Isamaa loosung «Plats puhtaks!»

Isamaa Tallinna linnapea kandidaat Urmas Reinsalu kinnitas, et võitluses Keskerakonna ainuvõimu on kõik erakonnad ühel pool rindejoont. «Kõik Tallinna linna elanikud sõltumata nende rahvusest, nende taustast, nende east väärivad ausat linnajuhtimist, väärivad paremaid teenuseid, väärivad eakatest ja noortest hoolivat linna. Tallinna linn peab olema juhitud väärtuste alusel. Ja need väärtused on eestimeelsus, eestikeelsus ja aus linna juhtimine. Meie sõnum «Plats puhtaks!» on positiivne ja ei vastanda ühtegi rahvust ega kõiki neid linlasi, kelle jaoks Tallinn on armastatud kodulinn, kuid Tallinnas peavad maksma Eesti riigi põhimõtted ja Eesti riigi väärtused,» ütles Reinsalu. Ühinenud opositsiooni proovikivi saab tema sõnul olema see, kas opositsioonierakonnad suudavad lähipäevil koonduda, et avaldada koos umbusaldust abilinnapea Eha Võrgule, kellele prokuratuur esitas hiljuti kahtlustuse valeütluste andmises.

Klaus lisas, et võimalikust koalitsioonist hakatakse rääkima siis, kui valimised on läbi. «Ma olen täiesti nõus Urmas Reinsaluga, et praegune linnavalitsus on korrumpeerunud ja ebaprofessionaalne ning Keskerakonna ainuvõim peab lõppema. Aga siia me kogunesime sellepärast, et me leiame, et kohe kindlasti ei tohi nendel valimistel mängida vene kaardile.»

Isamaa fraktsioon esitas linnavolikogule hiljuti eesti keele kaitse eelnõu, mis näeb ette Tallinna haridusameti kujundamist haridus- ja keeleametiks ning abilinnapea kohta, kelle ülesandeks on see plaan ellu viia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles