Maire Aunaste: seaduskuulekusest ei saa minu puhul enam rääkida (25)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Raskes joobes autot juhtinud Maire Aunastele määrati tingimisi pool aastat vangistust.
Raskes joobes autot juhtinud Maire Aunastele määrati tingimisi pool aastat vangistust. Foto: Sille Annuk

Aprillikuus raskes alkoholijoobes auto juhtimiselt tabatud teletäht ja endine riigikogu liige Maire Aunaste sõnas pühapäeval eetris olevas saates «Hommik Anuga», et pärast sotsiaalmeedias töö otsimist on talle laekunud mitmeid pakkumisi. 

Sel nädalal sotsiaalmeedia vahendusel ajakirjanduslikus väljaandes tööd otsinud Aunaste sõnas saates «Hommik Anuga», et pakkumisi on talle tehtud rohkem kui ta oodata oskas: «Ma olen otsinud kuus kuud tööd ilma sotsiaalmeediata ja pole leidnud».

Aunaste möönis, et ta võinuks Maalehes töötada veel tänase päevani, kuid joobes auto juhtimise tõttu on ta enda sõnul kõike otsast peale alustama pidanud: «See ei ole enam puhas leht, vaid see on rikutud».

Postimees kirjutas, et 2019. aastal Maalehega liitunud Aunaste lasti töölt lahti, kuna avaliku elu tegelastelt oodatakse eetilist käitumist. «2,57 promilli on väga raske joove ning sellises olekus autojuhtimine ja avarii põhjustamine on väga raske kuritegu, millele ei ole mingisugust õigustust. Loodan, et sellest saab aru ka Maire ise,» ütles Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja.

«Seaduskuulekusest ei saa minu puhul enam rääkida,» arvas Aunaste ja lisas, et kuigi juhtunu jääb teda elus saatma, siis töö otsimine alandav olema ei peaks. Ta tunnistas, et 700 euroga ta ära ei ela ja peaks selleks näiteks loobuma oma autost ja kolima oma Portugalis olevasse vastvalmivasse majja.

2,57-promilline joove

Tartu Postimees kirjutas, et ühel aprillikuu õhtul märkasid tähelepanelikud inimesed Tartus Sõbra tänaval Maxima kaupluse parklas, et valge Subaru juht teeb oma masinaga kahtlasi manöövreid. Ühtlasi põhjustas ta parklas väikese kokkupõrke.

Näinud, et Subaru juht ei ole adekvaatne, andsid pealtnägijad sellest teada häirekeskusele. Politseipatrull pidas kahtlase sõidustiiliga kell 21.45 Väikese kaare tänaval kinni. Selgus, et roolis olnud Maire Aunaste oli kriminaalses joobes, mis tähendas ka vastava menetluse algatamist. Korrakaitsjad toimetasid naise otsejoones Tartu vanglas asuvasse kainestuskambrisse.

Seekordne juhtum ei olnud Aunastel esimene sarnane rikkumine. Ta jäi joobeseisundis autot juhtides vahele ka 2004. aasta septembris Tallinna piiril, kus Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse töötajad viisid läbi operatsiooni «Kõik puhuvad». Toona mõõdeti Aunastel ligemale promilline joove.

Tegu tunnistanud ja kahetsenud Aunaste sõlmis 8. aprillil prokuratuuriga kokkuleppe, mille taustal kinnitas maakohus talle karistuseks 6-kuulise tingimisi vangistuse aastase katseajaga. Ühtlasi jäi Aunaste kolmeks kuuks juhiloast ilma.

Karistuse kuulutamisel ilmnes, et naisel oli mõõdetud silmapaistvalt suur joove – koguni 2,57 promilli.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles