Toas liiga pime? TOP 3 poodi, kust endale uus valgusti osta

Copy
Foto: Shutterstock

Vale valgusti võib kodule karuteene teha ning luua soovitud hubasuse asemele hoopis kõleda ruumi. Kuidas valida õige valgusti, milliseid põhimõtteid kodu valgustamisel järgida ning kust osta põnev ja pilkupüüdev valgusti?

Õiged valgustid muudavad kodu hubaseks

Valgus ei ole lihtsalt valgusallikas, ütleb pereettevõtte Eleval juht Armin Aramaa. Tema sõnul võivad õiged valgustid anda kodule ühtse ja viimistletud ilme ning eluruumides õdususe loomiseks soovitab ta ühe suure valgusti asemel valida mitu väiksemat. Näiteks lihtsalt liigutatavad laualambid on hubasuse loojad ning põrandavalgustiga kombineerides tekitavad need kodus mõnusa õhkkonna. Söögitoa isikupäraseks muutmisel võiks kasutada rippvalgusteid ning unustada ei tasu ka seinavalgusteid.

Foto: Eleval

Eleval on pereettevõte, kes pakub klientidele hea hinna ja kvaliteedi suhtega valgusteid. «Võtame müüki vaid selliseid tooteid, mida kasutaks isegi,» räägib Armin Aramaa ning lisab, et valgustite tarneaeg on üldjuhul kaks kuni kolm nädalat.

Uue ja põneva lahendusena toob ta välja valgustite siini süsteemi. Siin ühendatakse otse vooluvõrku – trafot pole vaja – ning ühenduskohast saab siine mõlemas suunas paigaldada pikkuses kuni 20 meetrit, valgustite koguvõimsusega kuni 1000 vatti. Siine on saada nii valgeid, matt kroome kui ka musti ning nende standardpikkused on 0,5; 1 ja 2 meetrit. Bluetooth adapteri abil saab valgusteid puldi või mobiilirakenduse kaudu dimmerdada. Elevali kogu tootevalikuga saab tutvuda siin.

Blank

Valgustid igale maitsele

Hektor Light kauplused on kliente rõõmustanud ja üllatanud juba 25 aastat, pakkudes kaasaegseid valguslahendusi väga erinevale maitsele. Poe muudavad eriliseks kogenud ja professionaalsed klienditeenindajad, kes oskavad soovitada parimaid valguslahendusi väga erinevatesse ruumidesse. Soovi korral on konsultant võimalik kutsuda isegi koju kohapeale.

Foto: Hektor Light

Ettevõtte müügijuhi Ruth Pagili sõnul on eestlaste seas praegu kõige populaarsemad modernsed ja puhta minimalistiku joonega valgustid ning lisaks dekoratiivvalgustitele kogub hoogsalt populaarsust ka tehniliste valgustite suund, näiteks süvistatud ja pinnapealne siinvalgustus, nii lae kui ka seina magnetsiinid.

Valgusti valimisel tuleb arvestada ruumi suurust ja kuju, lae kõrgust ja värve, üldist kontseptsiooni ja valgusti otstarvet, selgitab Ruth Pagil. Oluline on see, et valgusti ei pimestaks, oleks õige valgustemperatuuriga (2700-3000 K) ja vajadusel dimmerdatav, et vältida ülevalgustatust. Kahjuks on meie kodud siiski pigem alavalgustatud.

Hektor Light tootevalikust leiab nii disaini kui ka hinnaklassi poolest endale sobiva valgusti või valguslahenduse nii väiksema kui suurema eelarvega klient. Valgusteid on väga erinevas hinnaklassis, kõik sõltub kliendi soovidest ja võimalustest.

Lisaks leiab Hetkor Light kodulehelt erinevaid laevalgusteidrippvalgusteid, led valgusteid, põrandavalgusteid ja palju muud.

blank

4Room – Sinu rätsep valgustite maailmas

Eesti valgustitootja 4Room disainib, arendab ning toodab valgusteid ja muid sisustustooteid. Lisaks tavalahendustele pakutakse nn rätsepalahendusi, mis tähendab, et lähtuvalt kliendi maitsest, stiilist ja konkreetse kodu tehnilistest eripäradest valmistatakse unikaalseid valgusteid. Valida saab valgusallikate arvu, metallosade viimistlust, kuplite kuju, suurust ja kangast ning hajutite materjali. Tooteid pakutakse enam kui 40 erinevas värvitoonis ja rohkem kui kaheksa erineva valgustustugevusega.

Foto: 4ROOM OÜ

4Room valgustite stiil on eelkõige skandinaavialik, kaasaegne, selge ja puhta joonega. Hinnaklass on seinast seina, sest toote hinda mõjutab nii selle suurus, materjal kui ka kuju. Praegu on kõige populaarsemad seeriad Thin, Spirit, Spirit Royal, Toila, Book ja Saxo. Olenevalt tootest on need tooteperekonnad kas heaks üldvalguse andjaks või pakuvad põnevat vormimängu.

Valgustit valides ei tasu lähtuda ainult välimusest, vaid pigem tuleks arvesse võtta ruumi otstarvet. Näiteks elutubades on lisaks üldvalgustile vaja erinevaid funktsionaalvalgusteid (meeleolu- või lugemislampe) ning ka köögis, esikus ja vannitoas on valgustusele omad eripärad. 4Room Interiori konsultandid oskavad nõu anda nii tehnilise poole kui ka stiili osas.

Copy
Tagasi üles