HARIDUS JA TEADUS Marika Pettai: kuidas innustada kogemustega koolijuhte?

Marika Pettai
, Tallinna haridusameti hariduskorralduse osakonna juhataja
Copy
Koolidirektor Mauruse kuju (näitleja Aivar Tommingas, pildil vasakul) võtab hästi kokku ka tänapäevase koolijuhi ees seisvad väljakutsed: pingelise rööprähklemise, regulatsioonides laveerimise, sentide lugemise ning noore inimese Indrek Paasi (näitleja Karl-Andreas Kalmet, paremal) hariduse ja hinge pärast muretsemise. Pilt kümme aastat mängitud Tallinna Linnateatri lavastusest «Tõde ja õigus. Teine osa».
Koolidirektor Mauruse kuju (näitleja Aivar Tommingas, pildil vasakul) võtab hästi kokku ka tänapäevase koolijuhi ees seisvad väljakutsed: pingelise rööprähklemise, regulatsioonides laveerimise, sentide lugemise ning noore inimese Indrek Paasi (näitleja Karl-Andreas Kalmet, paremal) hariduse ja hinge pärast muretsemise. Pilt kümme aastat mängitud Tallinna Linnateatri lavastusest «Tõde ja õigus. Teine osa». Foto: Siim Vahur

Millist arengutuge on võimalik pakkuda koolijuhtidele, kes on kogenumad ja haritumad kui paljudes teistes riikides? Mis on see, mis lisaks nende senistele kogemustele olulist väärtust?

Hea on näha, kuidas praktikaprogramm on kogenud koolijuhte inspireerinud. Nad on tulvil uut energiat ning programmis nähtut ja kogetut soovitakse oma koolis katsetada ja ellu rakendada. Säravate silmadega koolijuht on eeskujuks tervele kooliperele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles