Esimene piiramatu 5G pakett Eestis – vaid Telias

Telia Eesti AS
Copy
Foto: Telia Eesti

Kas teadsid? Eesti esimene tulevikuvõrk ehk Telia 5G võrk tähistab novembris oma esimest sünnipäeva.

Aasta jooksul on uus tulevikuvõrk üha arenenud ja aidanud ellu viia nii mõnegi esmakordse sündmuse. Näiteks Telia enda Inspira telekanal kandis sel suvel esimest korda Eestis oma otseülekandeid üle Telia 5G võrgu. Põnev, kas pole? Muidugi. Ja see kõik on vaid alles algus.

5G oluliselt suuremad andmeedastuskiirused võimaldavad tuua televaatajateni otsepilti sellistest kohtadest, kus see seni polnud võimalik. Tänu 5G-le kasvavad märkimisväärselt ka andmete üleslaadimise kiirused, see tähendab aga otseülekannete nägemist veelgi ehedamalt, veel rohkem reaalajas.

Lisaks kiiremale ja täpsemale otseülekannete edastusele on ohutu 5G tulevikuvõrk lahutamatuks osaks ka tuleviku teadustöös ja meie igapäevaelus, seda nii logistika, tervishoiu, robootika, online ja offline kaubanduse, virtuaalreaalsuse kui mängude valdkonnas.

5G kui nutika ja jätkusuutliku tuleviku teerajaja

5G tehnoloogia avab uksi mitmes eluvaldkonnas ja ületab uute toodete ning teenuste loomisel nii riigi- kui kujutlusvõime piire. Ummikud vähenevad, seadmed on nutikamad, keerukaid protsesse ja protseduure saab juhtida kaugelt ja palju-palju muud, mida me veel endale ette ei suuda kujutada.

Näiteks osalevad Telia, TalTech ning mitmed teised nii kohalikud kui välismaised ettevõtted rahvusvahelises programmis 5G ROUTES, mille käigus testitakse innovaatilisi ning maailmas seninägematuid 5G tehnoloogial põhinevaid lahendusi. Fookuses on ühendatud ja automatiseeritud transpordi valdkond, mille raames uuritakse, kuidas saab 5G aidata kaasa erinevate transpordiliikide arengule.

5G tehnoloogia võetakse kasutusele ajal, mil energiatõhusus ja jätkusuutlikkus on meie tuleviku jaoks äärmiselt tähtsalt kohal. 5G tehnoloogiad võimaldavad aasta-aastalt igal tööstusharul saavutada jätkusuutlikkuse eesmärke, võimaldades neil oma protsesse ja käitumist muuta keskkonnale kahjutumaks.

Telia Eesti

Telia ülikiire 5G võrk sillutab teed veelgi sujuvama ühenduseni

Telia 5G võrk on esimene Eestis. Sama kehtib ka Mobiilse Elu piiramatu 5G paketi kohta. Vaid Telias saad osta 5G-telefoni ja nautida sellega esimeste seas uue põlvkonna veelgi sujuvamat ja ülikiiret ühendust. Nutika 5G kasutamiseks on vaja lisaks vähemalt 20 GB mahuga Mobiilse Elu paketile ka sobivat telefoni. Telia e-poes on valikus mitu Apple’i, Samsungi, OnePlusi, Sony ja Xiaomi 5G-toega mudelit – midagi igaühele.

Kui sobiv tulevikutelefon ja pakett on aga juba olemas, rakendub uue ülikiire võrgu kasutamise võimalus 5G levialas automaatselt. Praeguseks on avatud juba pea sada 5G tugijaama, mis asuvad nii Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides, Rakveres, Põlvas, Võrus, Haapsalus, Saaremaal kui Hiiumaal.

Lisaks ülikiirele 5G võrgu kasutamisele on võimalik Mobiilse Elu piiramatut paketti jagada kuni 5 kasutaja või kuni 5 nutiseadme vahel. Surfa netis, suhtle oma pere ja sõpradega piiramatult. Ja seda nii läbi nutitelefoni, tahvelarvuti või süleri.

Tutvu Telia Mobiilse Elu Piiramatu 5G paketiga siin: telia.ee/5G

Copy
Tagasi üles