Milline on heaolu ja tervis tuleviku elukeskkonnas?

Copy
Roheala väikesel pinnal saab lõõgastuda teistsuguseid asju tehes – kasvatades värsket rohelist või kasvõi tomateid süües, leiab Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmaatsia õppejõud Kaie Eha (paremal).
Roheala väikesel pinnal saab lõõgastuda teistsuguseid asju tehes – kasvatades värsket rohelist või kasvõi tomateid süües, leiab Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmaatsia õppejõud Kaie Eha (paremal). Foto: Erakogu

Tänavusel visioonikonverentsil TULEVIKU ELUKESKKOND 19. oktoobril räägib TalTech Targa linna tippkeskuse teadur Kristi Grišakov, et oma elukeskkonna ümberkujundamisel juba tehtut tagasi pöörata on kallis ja keeruline. Järelikult seisavad meie ees pikaajalised valikud. Milliseks muutub meie elukeskkond järgmise 30 aasta jooksul? Linnade uurija Kristi Grišakov kirjeldab meile Eesti elukeskkonna võimalikke tulevikke, vaadeldes ülemaailmseid ja kohalikke suundumusi ja pakub välja erinevaid tulevikkavasid, kuhu edasi minna.

Kas teadsid, et Tartu Tervishoiu Kõrgkool korraldab igal aastal tuhandete inimeste tervist edendavaid tegevusi? Kõige pisemad saavad selgeks hambapesu, suuremad õpivad esmaabi, tegutsevad perekool ja võimlemisringid väikelastele, lapseootel naistele kui ka eakatele. Tugigrupp dementsusega inimeste lähedastele aitab toime tulla haige ja haigusega. Anna-Liisa Tamm, Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist räägib visioonipäeval sellest, kuidas tõsta inimeste terviseteadlikkust liivakastist väärika vanaduseni, sest mida tervislikumaid valikuid teeme, seda tervemad ja õnnelikumad oleme.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool paneb tuhandeid noori oma tervist ja heaolu teadvustama.

Erakogu

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmaatsia õppejõud Kaie Eha vaatleb visioonipäeval, kas betoonist keskkonda saab luua rohelist oaasi, sest linnainimesel on aina vähem võimalusi taimede, eriti ravimtaimede tundmaõppimiseks. Roheala loob võimaluse katusepinna kasutamiseks, see võib olla nii puhkeala kui ka vaikne koht süvenemiseks ja taimede avastamiseks. Iseõppimisele on suureks toeks säbru- ehk QR-koodidega seotud andmebaas. Kunstlike pindade täitmisel taimedega on soodne keskkonnamõju − värsked saadused toovad heaolu nii lauale kui ka elukeskkonda.

Kas taimede kasutamine ruumis ja õuealal on peale silmailu ka psüühikat tasakaalustav, küsib visioonipäeval Kristiina Didrik, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tegevusteraapia õppejõud. Ta räägib, kuidas taimed mõjutavad kogu organismi ja kui olla töö- või eluruumi taimi valides piisavalt mänguline, saab enda ümber luua isikliku metsa või tekitada puhkamiseks sobiliku varjualuse.

Visioonipäev toimub Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis 19. oktoobril.

Saad osaleda visioonipäeval ka otseülekannet jälgides. Kui oled registreerunud, saadame sulle lingi enne visioonipäeva.

Tutvu visioonipäeva täpsema kavaga SIIN

Teata osalemisest hiljemalt 14. oktoobriks SIIN

JA VEEL. Kas tuleviku elukeskkonnal ja tervel töökohal võiks olla seos? Kas sinul või su töötajatel on hea ja ohutu töökeskkond? Kuidas luua koroonaohutu töökeskkond?

21. oktoobril kell 16.30 on Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Ave Kutman valmis veebiseminaril vastama kõikidele tööohutuse ja -keskkonna alastele küsimustele ning andma head nõu. Oodatud on nii tööandjad, tööohutuse eest vastutajad kui ka töötajad. Veebiseminar on tasuta ja leiab aset Zoomi keskkonnas. Link veebiseminarile asub SIIN

Copy
Tagasi üles