Magnet- või helilaine tehnoloogia hambahari – kumba peaksid kasutama?

Copy
Foto: Oral-B

Oral-B iO™ uusim magnettehnoloogial põhinev hambahari edestab teisi hambaharju, tuues olemasolevatesse suuhügieeni standarditesse märkimisväärseid muutusi tõhusa kuid samas õrna puhastuskogemuse näol. Mis on iO™ magnettehnoloogia, millised on magnetilise ja helilaine hambaharja erinevused ning kumba peaksid kasutama?

Magnet- või helilaine tehnoloogia?

Esmalt väärib märkimist see, et nii magnetilised kui ka helilaine hambaharjad on elektrilised hambaharjad. Siiski on need tööpõhimõtetelt radikaalselt erinevad. Helilaine tehnoloogiat katsetati juba 1960. aastatel ja esimesed helilaine hambaharjad jõudsid poeriiulitele 1990ndatel. Seda tüüpi hambahari kiirgab vähemalt 260-hertisiseid kõrgsageduslikke helilaineid ning liigub edasi-tagasi ja teatud määral ka horisontaaltasandil. Magnettehnoloogia on hiljutine läbimurre suuhügieenis.

Esmakordselt kasutas seda tehnoloogiat Oral-B oma iO hambaharjas ja kliinilised uuringud kinnitasid kiirelt selle tõhusust, mis tõestasid, et Oral-B iO eemaldab igemejoonelt kuni 48% rohkem kattu kui Sonicare DiamondClean helilaine hambahari.1 Selle suurejoonelise tulemuse teeb võimalikuks murranguline magnettehnoloogia. Kuidas see töötab? Lineaarse magnetilise ajami energia kantakse otse harjaste otstesse, mis loovad mikrovibratsioone tagades koos harjapea võnkuvate ja pöörlevate liigutustega põhjaliku ja õrna puhastuse.

Foto: Oral-B

Helilaine hambahari:

  • Edasi-tagasi liikumised
  • Vähemalt 260-hertsised helilained

Oral-B iO magnetiline hambahari:

  • Võnkuvad ja pöörlevad liikumised
  • Harjapea õrnad mikrovibratsioonid

Harjapea kuju

Helilaine tehnoloogia hambaharjadel on tavaliselt piklikud ristkülikukujulised pead nagu traditsioonilistel käsihambaharjadel. iO magnetilisel hambaharjal on aga Oral-B proovitud ja katsetatud ümar pea, mis ümbritseb täiuslikult iga hamba.

Uus Oral-B magnetiline hambahari on ka suurepärane valik tundlike või veritsevate igemetega inimestele, olles igemeprobleemide vähendamisel üle 60% tõhusam kui Sonicare DiamondClean2.

Foto: Oral-B

Helilaine hambahari:

  • Piklik pea: nagu käsihambaharjal

Oral-B iO magnetiline hambahari

  • Ümar pea: ümbritseb põhjalikult iga hamba
  • Suurem harjaste tihedus ja keerdunud harjakimbud tõhusamaks puhastamiseks

Kuidas pesta magnetilise hambaharjaga?

Vastus võib tunduda ilmne: lihtsalt aseta hambahari oma hammaste ja igemete vastu. Helilaine tehnoloogia hambaharjade puhul see aga nii ei ole. Hambaarstid soovitavad hambaid puhastada pühkimisliigutusega, harjates igemejoonest eemale hambakrooni poole. Sellise käeliigutusega saab hambakattu kõige paremini eemaldada. Helilise hambaharja kasutamisel pööra erilist tähelepanu hammaste tagapinnale, st keelepoolsele osale. Nendeni jõudmine pikliku harjapeaga võib keeruline olla, mistõttu on hambaharja õige asend veelgi olulisem, et see saaks neid piirkondi puhastada.

Foto: Oral-B

Magnettehnoloogia hambahari muudab hammaste puhastamise palju lihtsamaks. Lihtsalt aseta iO harjapea oma hammaste vastu ja liiguta seda mööda puhastatavaid alasid: mikrovibratsioonid hakkavad vaikselt tööle ning võnkuv ja pöörlev liikumine eemaldab hambakatu. Hambahari liigub sujuvalt üle su hammaste pinna, tehes kogu töö sinu eest ära. Kõik tänu murrangulisele magnettehnoloogiale, mis kasutab mikrovibratsioone ning harjapea liigutusi, et puhastada hambaid, igemeid ja raskelt ligipääsetavaid kohti põhjalikumalt kui kunagi varem.

Maksimaalne harjamisvõime sai võimalikuks tänu täiustatud tehnoloogiale, mis aitab inimestel oma hambaid puhastada. Harjamise üks peamisi aspekte on õige surve rakendamine.

Oral-B iO on varustatud nutika rõhuanduriga, mis on tõeliselt murranguline lahendus, andes sulle teada, kas harjad liiga nõrgalt või liiga tugevalt. See võimaldab sul hambaid harjata just sobiliku survega ja maksimaalse tõhususega, et saavutada parim tulemus. Käepidemel olev interaktiivne ekraan kuvab puhastusaja, puhastusrežiimi, aku laetustaseme ja annab sulle märku, kui on aeg harjapead vahetada. Hambaharja saab ühendada ka rakendusega, mis jälgib sinu harjamise edenemist reaalajas. Nii võid kindel olla, et sul ei jää ükski koht puhastamata, saad teada, kui harjad liiga tugevalt ning näed ülevaadet oma harjamise tulemustest.

Helilaine hambahari:

  • Parema tulemuse saamiseks kasuta pühkimisliigutusi

Oral-B iO magnetiline hambahari:

  • „Peseb sinu eest ise“: magnettehnoloogia tagab erakordse puhastuse
  • Kuni 7 puhastusrežiimi
  • Nutikas rõhuandur jälgib ja annab reaalajas tagasisidet sinu puhastussurve kohta
  • Oral-B rakenduse abil saad reaalajas jälgida puhastuskvaliteeti koguni 16 suuõõne tsoonis (saadaval iO Series 9 mudelil)
Foto: Oral-B

Lisatarvikud

Hambaharja valimisel pööra lisaks tehnoloogiale tähelepanu ka disainile, lisatarvikutele, laadimissüsteemile ja ümbristele. Saadaval olevate tarvikute tüüp sõltub hambaharja mudelist.

Oral-B iO-l on magnetlaadija, tänu millele võtab hambaharja laadimine vaid kolm tundi ja selle aku kestvus on kuni 14 päeva. Oral-B iO 9 on varustatud ka laadimiskarbiga ja sobib tänu sellele ideaalselt reisile kaasavõtmiseks.

Copy
Tagasi üles