Tänavu on tulekahjudes elu kaotanud 30 inimest

BNS
Copy
Tulekahjule sõitis kohale mitu päästekomandot. 
Tulekahjule sõitis kohale mitu päästekomandot. Foto: Tairo Lutter

Tänavu jaanuarist oktoobrini hukkus esialgsetel andmetel tulekahjudes 30 inimest ehk ühe võrra rohkem kui mullu samal ajal.

Kõige rohkem on leekides elu kaotanud inimesi Harjumaal, Ida-Virumaal ja Tartumaal ehk vastavalt üheksa kuus ja viis. Viljandimaal on tulekahjud nõudnud kolm inimelu ja Lääne-Virumaal kaks. Üks inimene hukkus leekides Saaremaal, Pärnumaal, Järvamaal, Jõgevamaal ja Võrumaal.

Ühtegi tulesurma pole olnud Hiiumaal, Läänemaal, Raplamaal, Valgamaal ja Põlvamaal.

Jaanuaris hukkus tules neli, veebruaris kolm ja märtsis kaks inimest, aprillis ja mais oli tulesurmasid juba vastavalt seitse ja kuus. Juunis oli üks tulesurm, juulis nõudsid leegid kaks inimelu ning augustis tules hukkunuid polnud. Septembris suri leekides kolm ja oktoobris kaks inimest.

Päästeamet tuletab meelde, et kütteperioodi eel tuleb kutsetunnistusega meistril lasta üle kontrollida oma küttesüsteemid ning vajadusel lasta need kutsetunnistusega pottsepal ka korda teha.

Suitsuanduri töökorras olekut tuleb kontrollida vähemalt korra kuus, vajutades testnupule. Samuti tuleb üle kontrollida suitsuanduri kehtivusaeg. Lisaks suitsuandurile tasub eluruumi paigaldada ka vingugaasiandur, sest tavaline suitsuandur vingugaasi tuvastada ei suuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles