Ratas: mõistan Oti soovi ministriametist loobuda (2)

Margus Paaliste
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Kaader saatest

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tänab täna tagasi astunud Anneli Otti tehtud töö eest. Uuest kultuuriministri kandidaadist lubab Keskerakond esimesel võimalusel teada anda.

«Mõistan Anneli soovi ministriametist loobuda. Ta tõi välja nii inimlikult, aga ka ministri positsioonist lähtuvalt selged ja mõistetavad põhjused, miks ta ei näe end selle valitsuse liikmena,» sõnas Ratas oma Facebooki postituses.

Anneli Ott rõhutas poliitilises avalduses tekkinud ebakõlasid koalitsioonis. Ratas tervitab kultuuriministri otsust: «Olukorras, kus ministri ja valitsuse arusaamad väga põhimõttelistes küsimustes ei ühti, tuleb teha raskeid, kuid edasiviivaid otsuseid. »

Ratas pidas oluliseks peatuda Oti seni tehtud tööl. Ta tunnustas tagasi astuvat kultuuriministrit kultuurivaldkonda sel kevadel 42 miljoni euro jagu toetusmeetmete toomise eest. Samas lisas ta, et kultuurivaldkond on endiselt probleemide ees: 

«Praegused piirangud on tõstatanud uue vajaduse toetuste järele. Kindlasti tuleb mõelda enam sellele, mil moel leida parim tasakaal sektori elujõulisuse ning koroonakriisiga võitlemise vahel.»

Anneli Otile on pikalt ette heidetud tema võimalikku vaktsineerimisstaatust. Täna ta aga kinnitas, et on ühe vaktsiinidoosi saanud.

«Rääkides koroonakriisi haldamisest, Anneli on alati seisnud põhimõtete eest ja seda ka siis, kui tema suunas on olnud tugev kriitika. Ta ei ole vaktsineerimise vastane, nagu on püütud näidata, vaid on väljendanud murekohti ja tõstatanud küsimusi, mis on ka ühiskonnas leidnud kajastust,» sõnas Ratas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles