Kodusisustuse ABC. Kuidas luua koju hubane ja mõnus atmosfäär?

Foto: Shutterstock
Copy

Oled sisustamas kodu ning otsid inspiratsiooni ja kasulikke näpunäiteid? Tegime Sinu eest osa tööst ära. Uurisime, mis on praegu trendikas ning koondasime kokku põnevad ideed, kuidas kodu välimust värskendada.

Kodumaine puitmööblitootja Est Lupus – inimesed hindavad üha rohkem looduslähedust

 

Foto: Est Lupus

Est Lupus on juba 2000. aastal asutatud Tartumaal tegutsev puitmööblitootja. Ettevõtte edu on selge märk eestlaste soovist ja nõudlusest kvaliteetse, loodussõbraliku ja kauni mööbli järele, tõdeb Est Lupus asutaja Tõnis Rõžov ning lisab, et puitmööbel pole juba ammu vaid maalähedase stiiliga kodude kaunistaja, vaid üha enam leiab seda ka modernsetes kodudes. Puit võimaldab hõlpsasti luua ebastandardseid erilahendusi ning valmistada koju ideaalselt sobiva mööbli.

Kui vahepeal vaatasid inimesed huviga plastiku, laminaadi ja teiste kunstmaterjalide poole, siis praegu on see trend hääbumas ning koju mööblit valides eelistatakse aina enam naturaalset puitu. Pole ka ime, sest puit on ideaalne materjal – seda saab vastavalt tellija soovile voolida, puidust mööbel on soe, keskkonnasõbralik, isikupärane ja vastupidav ning õigesti hooldades kestab põlvest põlve.

Valikus on väga erinevat mööblit – kummuteid, riiuleid, söögilaudu, toole, öökappe jpm, ent kõige erilisemaks leiuks on riidekapid, mis on suurimad Eestis; kahe sentimeetri paksusest puidust valmistatud mööbel annab kindluse, et küljed ja riiulid ei paindu ega kõverdu.

Mööblit valmistatakse väga rikkalikus värviskaalas, lisaks pakutakse puidu ilmestamiseks mitmeid põnevaid peitsi toone. Samuti tullakse vastu kliendi erisoovidele; näiteks on kõiki tootekataloogi mööbliesemeid võimalik pisut muuta, kohandada mõõte ja lisada isikupära andvaid detaile.

 

Slept – ettevaatust, uni tuleb!

 

Foto: Slept

Eestis disainitud ja toodetud voodite ja madratsite müügiga tegelevas ettevõttes Slept ollakse kindlad, et igast inimesest võib saada hommikuinimene, sest hea voodi ja madrats lihtsalt annavad nii palju energiat ning parandavad elukvaliteeti.

Millegipärast arvatakse, et mida kõvem madrats, seda parem uni, ning lisaks võib tänu jäigale küljealusele hüvasti jätta ka seljaprobleemidega. Slepti unetargad kinnitavad, et päris nii mustvalge see siiski ei ole. Sleptis lähtutakse skandinaavialikust magamismugavusest ning ollakse kindlad, et voodi peab kohanduma magaja kehaga ja mitte vastupidi.

Selleks kasutab Slept tsoonilisi vedruplokke, mis võimaldavad raskematel kehaosadel, näiteks õla- ja puusavööndil, vabalt madratsisse vajuda, seevastu reie ja talje kohal on vedrud tugevamad ja toetavad neid mõnusalt. Pika kogemusega madratsite spetsialist ja Slept asutaja Maria Raudsepp soovitab madratsit ostma minnes julgelt erinevaid variante proovida ning katsetada salongis ka asendeid, milles on harjutud magama.

Materjalide hankimisel lähtub Slept kvaliteedist ja tarnekindlusest, aga alati ka keskkonnasäästlikkusest. Kasutatakse ÖkoTex ning teisi kvaliteeti ja keskkonnasäästlikkust tõendavatega sertifikaadiga materjale, mis on vabad kahjulikest ühenditest ning mille tootmine ei kahjusta keskkonda ja inimese tervist ning on sobivad ühtlasi ka allergikutele.

Madratseid on võimalik proovida Slepti salongis aadressil Tartu mnt 56, Tallinn. Lisaks tasub silma peal hoida Facebookil, Instagramil ja kodulehel.

 

Sügav uni pehmete udusulgede vahel

 

Foto: Unela

Magame oma elust maha tervelt kolmandiku ning enamuse ajast selle oma voodis. Seetõttu on väga oluline, millisest materjalist valmistatud teki me ööseks peale tõmbame ning millisele padjale oma pea paneme.

Nõudlikule magajale mõeldud Unela poest leiab suure valiku kvaliteetseid tekke ja patju. Valikus on nii mikrokiud sisuga ning ümbertöödeldud ja biolagunevatest materjalidest valmistatud tooteid (The Fine Bedding, Familon), raskustekke (Dreamsville) kui ka udusulgedest tooteid (Joutsen, NorskDun).

Üks luksulikumaid ja nõutumaid valikuid Unela toodete seas on kindlasti kvaliteetsed Norras toodetud Norsk Dun udusulgedest tekid ja padjad. Tooted on pehmed, elastsed, ökoloogilised (kasutatud on ainult looduslikke materjale) ning tagavad täiusliku une. Väiksemagi prügi ja mustuse eemaldamiseks on tekkides ja patjades olevaid sulgi töödeldud kuuma õhu ja veega. Need on valmistatud ülikvaliteetsetest materjalidest, sobilikud allergikutele ning aitavad leevendada ka astmat.

Udusulest tekiga ei ole kunagi liiga palav ega liiga külm. See ei mata hinge ning on just see, mida korralikuks magamiseks vaja. Udusulgedest tekil on ainulaadne võime reguleerida temperatuuri ja niiskust: udusuled ei lase magamiskeskkonnal muutuda liiga palavaks ega ka külmaks, samuti kohandavad need ka niiskuse täpselt parajaks, et sul oleks hea ja mugav magada. Oluline on meelest pidada, et sulgtekke ja -patju tuleb iga päev natuke raputada, et udusuled saaksid õhku ja säilitaksid õhulisuse. Tutvu kõikide Unela toodetega kodulehel.

 

Kardina valimise ABC- Toob teieni Kangadzungel- 1990 aastal loodud Eesti pereettevõte!

 

Alustuseks peatu hetkeks ja mõtle mis on sinu kardinate eesmärk?

Foto: Kangadzungel

Kas tahad, et kardinad varjaksid eredat suvepäikest ning laseksid Sul hommikuti rahulikult magada? Kui jah, siis sobivad kõige paremini pimendavad kardinad. Kui vajad nii privaatsust kui ka valgust, siis sobiksid õhukesed läbikumavast kangast kardinad. Mida heledam ja õhukesem, seda rohkem valgust!

Kangadzungli sisustuskangaste valik

Seejärel mõtle, kuidas sa tahaksid, et sinu kardinad ülevalt äärest hoiaksid?

Kardinapael määrab kanga langevuse ning vajamineva koguse, sest iga pael kroogib kindlat tüüpi volte.

Kõige tavalisem on kahanevus suhe1:2 seega vajad 3 meetrise akna katteks 6m kardinat.

Praegune trend on lihtne tugev nöörideta pael, mis paneb kanga kaunilt looklema ja ülalt hästi hoidma.

Kangadzungli Kardinapaelad

Tee pilt kodust ja sealsest värvigammast. Samuti tee foto kardinapuust. Kui Sul on alles tapeedi jääke või diivanipadi, mille järgi kardina värvi sobitada, siis võta ka need kauplusesse tulles kaasa.

Kui oled meelepärase kanga välja valinud, siis pöördu teenindaja poole, kes arvutab sulle vajamineva koguse kardina stiili või paela järgi välja.

LISABOONUS- Kardinanäidiste kojulaenutus teenus, kui soovid oma valikus 100% kindlust!

Mõõtmise juhend printimiseks + lisa allahindlus praegusele kampaaniale!

NB! Kui see kõik ei ole Sinu jaoks, siis vali kangas meie e-poest ning Kangadžungli koostööpartner Kuldsed käärid, mõõdistab, õmbleb ja soovi korral isegi riputab kardinad ette. 

 

Vaibagalerii – idamaised vaibad loovad interjööri kontraste ja põnevust

 

Foto: Vaibagalerii

Juba aastast 1995 vaipade ja vaipkatete impordi ning turustamisega tegeleva ettevõtte Vaibagalerii eesmärk on pakkuda rikkalikus valikus kvaliteetset kaupa ja professionaalset teenindust. Vaibagalerii kauplustes on imetlemiseks väljas Baltimaade suurim valik vaipu ning oma lemmiku leiab ka kõige nõudlikum klient. Vaipu on saada mitmes erinevas mõõdus ja hinnaklassis ning ka värvivalik on äärmiselt rikkalik. Vaibagalerii kauplused asuvad Tallinnas Jõe tn 3 ja Järve Keskuse 0 korrusel.

Looduslähedus ning naturaalsed materjalid on tänapäeval aina olulisemad ning täpselt samamoodi on see ka vaipade maailmas. Inimesed soovivad end ümbritseda looduslike materjalidega ning valivad üha sagedamini kodudesse idamaiseid käsitöövaipu. Need kannavad endas hinge ja traditsioone ning oma põneva värvivaliku ja mustrikirevusega loovad interjööri kontraste ja põnevust, räägib Vaibagalerii turundusjuht Mari Saarva ning lisab, et idamaised vaibad sobivad võrdselt hästi nii moodsasse kui ka klassikalisse interjööri, aga ka külmadesse hightech klaasist ja kivist kontoritesse. Lisaks on vaibad tugevad ning kestavad põlvest põlve.

Käsitöövaibad muutuvad järjest unikaalsemaks, kuna vanad meistrid kaovad ja noortel puudub huvi selle aeganõudva tööga tegeleda. Olenevalt suurusest ja tihedusest võib ühe vaiba sõlmimine võtta aega mitu kuud või isegi aasta. Just seetõttu on idamaised vaibad ka väärt investeering, mille väärtus vaid ajaga tõuseb. Ehtne vaip kaunistab alati ja on aegumatu.

Tellides vaiba Vaibagalerii e-poest on transport Eestis tasuta.

Copy
Tagasi üles