Eesti suursaadik Prantsusmaal Lembit Uibo andis üle volikirja

BNS
Copy
Lembit Uibo.
Lembit Uibo. Foto: Välisministeerium

Eesti uus suursaadik Prantsusmaal Lembit Uibo andis teisipäeval Prantsusmaa presidendile Emmanuel Macronile üle oma volikirja, teatas välisministeerium.

Eesti ja Prantsusmaa tähistavad sel aastal kahe riigi diplomaatiliste suhete sõlmimise 100. aastapäeva ja 30 aasta möödumist suhete taastamisest 1991. aasta augustis.

Eesti ja Prantsusmaa on lähedased liitlased NATO-s ja Euroopa Liidus. 2020. aasta oktoobris sõlmiti Eesti ja Prantsusmaa strateegilise partnerluse deklaratsioon, mille eesmärk on raamistada häid suhteid ning arendada neid edasi erinevates koostöövaldkondades.

Volikirja üleandmisel tänas suursaadik Uibo Prantsusmaad osaluse eest NATO suurendatud kohaloleku lahingugrupis Eestis.

President Macron hindas väga kõrgelt Eesti ja Prantsusmaa koostööd Aafrikas ning avaldas lootust, et järgmisel aastal algava Prantsusmaa Euroopa Liidu eesistumise ajal saab Prantsusmaa olulisi teemasid edendades toetuda Eestile.

Uibo on välisministeeriumi teenistuses 1999. aastast, kui ta Euroopa Liidu õiguse büroo diplomaadina nõustas liitumisläbirääkimisi ja valmistas ette ühinemislepingut Euroopa Liiduga. Ta on olnud valitsuse esindaja Euroopa Liidu Kohtus, suursaadik Euroopa Liidu poliitika- ja julgeolekukomitees ning suursaadik Tšehhi Vabariigis ja Belgia Kuningriigis.

Alates 2018. aastast töötas Uibo välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektorina ja 2020. aastast suursaadikuna Iraagi Vabariigis.

Uibo on õppinud Eesti Diplomaatide Koolis ning omandanud Euroopa ja võrdleva õiguse magistrikraadi Maastrichti ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles