Esimese haiguspäeva hüvitist on saanud üle 2000 tallinlase

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinnas hüvitatakse haiguspäevi alates esimesest päevast.
Tallinnas hüvitatakse haiguspäevi alates esimesest päevast. Foto: www.freepik.com

Alates septembrikuust on tallinlastel taas võimalik esimese haiguspäeva eest hüvitist küsida ning seda võimalust on kasutanud juba üle 2000 inimese.

Hüvitis on mõeldud selleks, et ka vähem teenivad inimesed ei peaks liiga suure sissetuleku kaotuse pärast muretsema. Haige inimene tööl on nakkusekandja. Seepärast on nii arstid kui linnavõimud kutsunud inimesi üles haigusnähtudega koju jääma ja võtma töövõimetuslehe, kirjutas linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

Tallinn maksis koroonaviiruse eelmise laine ajal esimese haiguspäeva hüvitist 180 000 euro eest. Igaühele makstakse 30 eurot. «Paljudel inimestel ei ole võimalust kaugtööks ja see puudutab eeskätt neid inimesi, kellel on võibolla sissetulek väiksem. Ka ühe päeva palga kadu on väga suur löök, arvestamata seda, et ka teisest päevast makstakse 70 protsenti palgast, mitte 100. Muidugi inimesed lihtsalt otsustavad pere eelarve kasuks, mitte oma tervise heaks,» kinnitas abilinnapea Betina Beškina.

Praegu makstakse hüvitist kuni aasta lõpuni. Hetke seisuga on seda taotlenud üle 2000 inimese. Hüvitis on mõeldud koroonaviiruse leviku tõkestamise meetmena.

«Me hüvitame haiguslehe esimese päeva haigestumise puhul ja raseda haigestumise puhul. Kõik need teised haigekassa pakutavad liigid – igasugused vigastused – need ei lähe siia alla,» selgitas Beškina.

Mullu ja tänavu on töövõimetuslehtede arv oluliselt kasvanud. Mullu oli neid ligi 357 000, tänavu kümne kuuga juba ligi 427 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles