Tulevane kultuuriminister Tiit Terik: on ääretult oluline, et minister viiks kultuurisektori soovid poliitikute laua taha

Anna Ploompuu
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallas tegi ettepaneku nimetada uueks kultuuri­ministriks Tiit Teriku, millega president Alar Karis nõustus. 
Peaminister Kaja Kallas tegi ettepaneku nimetada uueks kultuuri­ministriks Tiit Teriku, millega president Alar Karis nõustus. Foto: Eero Vabamägi

Päev pärast kultuuriminister Anneli Oti (Keskerakond) tagasiastumist tutvustas erakonna juht Jüri Ratas erakonna uut kultuuriministri kandidaati, Tallinna linnavolikogu ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhti Tiit Terikut. Samal õhtul nimetas president Alar Karis uue ministri ametisse.

Ratas toonitas, et uueks kultuuriministriks ei otsitud teadlikult näitlejat, luuletajat, lavastajat või olümpiavõitjat, vaid inimest, kes ministrina pakub kindlat keskkonda läbi ministri kindla juhtimise. «Tänases pandeemiakriisis on vaja tugevat juhtimiskogemust, et tuua valitsuse liikmena, meeskonna liikmena sellest pandeemiast läbi ka kultuurivaldkond,» toonitas Ratas, viidates Teriku juhtimiskogemusele.

Uus kultuuriminister Tiit Terik ütles, et valdkonna prioriteedid saavad paika koostöös oma ala ekspertidega. «Minust targemad on öelnud, et kultuuri ei saa juhtida. Ministri ülesanne on luua tingimused kultuuri arenemiseks ja kultuurirahva toimetamiseks selles keskkonnas,» kirjeldas Terik ministri rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles