Robotexi partnerid on Cleveron, Comodule, Pipedrive, Stoneridge Electronics jt.

Robotex
Copy
Foto: Robotex

Selle aasta Robotexi partnerid on TalTech, Lennuakadeemia, Schbot, Comodule, Tuul, Tallinna Tehnikakõrgkool, 3K Group, Cleveron, Stoneridge Electronics, Digipurk, Starship, Eesti Elecster, Baltic Steel, 3DKoda, Robomiku, Kommipomm, RedBull, Playtech, Elisa Stage, funTIME, kood/Jõhvi, Pipedrive, Saku Läte, Kadarbiku, MyFitness, Tele2 jpt. Meediapartneriks Postimees Grupp.

Comodule alustas koostööd Robotexiga

Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule lõi käed Robotexiga toetamaks joonejärgimise võistlust. Comodule väärtustab kõrgelt proaktiivsust ja südikust tehnilistele väljakutsetele lennukaid lahendusi leida, see on üks ettevõtte põhiväärtustest ning Robotexi võistlus just sellele üles ehitatud ongi.

Võistlusel osalejaid ootavad ees kaks Comodule ning üks Tuule nimeline väljakutse, kus robotite ülesandeks on läbida võimalikult osavalt ja kiiresti väljakule joonega märgitud rada. Radade loomisel lõid kaasa ka Comodule insenerid.

Foto: Comodule

Miks peab Comodule oluliseks Robotexil osalemist?

Comodule on varasemalt Robotexiga seotub läbi oma töötajate, kellest mitmed on võistlusel osalenud. Näiteks osales Comodule tootejuht Janika Liiv võistlusel esimeses naistest koosnevas tiimis. Janika tõi välja, et Robotexil osalemine andis talle eesmärgi koostööks erinevate tiimiliikmetega ning kokkupuute eri distsipliinidega. “Oluline on aru saada, kuidas toimub koostöö tarkvara, riistvara ja mehaanikaga. Koolis ei saa tihtipeale nullist arendada, seega on Robotexi kogemus väga väärtuslik. Võistlus paneb mõtlema, kuidas teha keerulisi lahendusi lihtsalt ja odavalt. Võimalus eksperimenteerida ja oma vigadest õppida.” meenutab Janika.

Comodule sai alguse elektriliste rataste ja tõukerataste internetti ühendamiseks vajalike tehnoloogiate arendamisest jagamisteenuse pakkujatele ning rattatootjatele. Nähes vajadust paremate kergsõidukite järele, asus Comodule ise tootma elektrilist tõukeratast, seda nii lõpptarbijatele kui ka jagamisteenuse pakkujatele. Tihti tuleb inimestele üllatusena, et Comodule tootmine asub Tallinnas ning ettevõtte enda renditavaid tõukerattaid võib näha Tuule nime all.

 

Cleveron toob Robotexile uue kullerroboti

Cleveron Mobility

Cleveron on maailma innovatsiooniliider robootiliste pakiautomaatide ja viimase miili click-and-collect lahenduste loomisel. Cleveroni tiim Mobility tegeleb autonoomsete sõidukite arendamise ja tootmisega, muutes viimase miili lahendused veelgi innovaatilisemaks ja efektiivsemaks. Kingime inimestele aega, parendame elukeskkonda ja vähendame ökoloogilist jalajälge. Me ei ennusta tulevikku, me loome seda.

Cleveron 701

Cleveron 701 on esimene mehitamata autonoomne robotkuller Euroopas, millel on luba sõita avalikel teedel üle Eesti. Mitmeotstarbeline, kergekaaluline, elektri jõul liikuv pakirobot on disainitud mistahes linnasiseseks kauba tarneks. Mobility poolt arendatav tehnoloogia tõstab pakkide kättetoimetamise järgmisele tasemele, võimaldades tulevikus ühel operaatoril juhtida korraga kuni kümmet sõidukit.

Lisaks on meie messiboksis Cleveroni Akadeemia

Cleveroni Akadeemia on unikaalne rakenduskõrghariduse õppekava, mis on loodud koostöös Cleveroni spetsialistidega. Akadeemias õpetatakse robootikatarkvara arendust ning suur rõhk on praktikal: tudengid saavad oma teoreetilised teadmised koheselt praktikas rakendada. Õppekava on avatud koostöös Eesti Ettevõtluskõrgkooliga Mainor.

Foto: Cleveron

 

 

Robotexi toetab Stoneridge Electronics, kelle jaoks on olulised eelkõige ohutus, turvalisus ja efektiivsus

​​Stoneridge Electronics AS kuulub New Yorgi börsil noteeritud Ameerika päritolu Stoneridge Inc. kontserni, mis on asutatud 1965. aastal. Korporatsiooni üksused paiknevad Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Euroopas ja Aasias. Tegemist on rahvusvahelise ettevõttega, mille põhitegevuseks on autotööstusele elektroonikakomponentide, süsteemide ja moodulite arendamine ja tootmine. Ettevõtte klientideks on maailma suurimad autotootjad – Ford, Daimler, MAN, Scania, Volvo, DAF jne.

Stoneridge Electronics AS on Eestis tegutsenud juba 20 aastat ning on täna tööandjaks rohkem kui 250 inimesele. Kui alustasime tootmisettevõttena, siis täna on meil arendusinsenere sama palju kui koosteliini operaatoreid ja suund on arendusosakonna kasvule. Meil on esindatud rahvused enam kui 10 riigist, töökeeleks inglise ja eesti keel ning äärmiselt tihe on koostöö kolleegidega teistest riikidest, eelkõige Rootsist ja Ameerikast. Ka eestlased ise liiguvad ettevõtte erinevate üksuste vahel ja juhtivatel kohtadel on töötanud Eesti inimesed Hiina, Rootsi, Hollandi ja Mehhiko üksustes.

Arvestades Eesti autotööstuse tootjate vähesust, ning eriti arenduse osa Eestis, siis me oleme Eesti tööstusmaastikul suhteliselt erandlik nähtus. Me arendame ja toodame koostöös kliendiga autotööstusele vajaliku detaili alates kliendi visioonist kuni 15 aastat järelturul oleva sõiduki toeni välja.

Autotööstuse spetsiifika on see, et arendusfaas kestab 2 – 3 aastat, seejärel seeriatootmine 5 – 10 aastat, misjärel läheb toode varuosa staatusesse. Varuosi peame suutma toota veel 15 aastat. Uute lahenduste väljatöötamist ja tootmist toetab valideerimislabor, mis testib maksimaalselt uute arendatavate toodete töökindlust – kontrollib dimensionaalseid tootmise kõrvalekaldeid, samuti toodete vastupidavust vibratsioonile ja erinevatele kliimaoludele. Klientide soovid muutuvad ajas aina nõudlikumaks ning nii simuleeritakse laboris näiteks mõne toote puhul selle aastakümnete pikkust eluiga. See tähendab, et vastavates tingimustes kiirendatakse aja kulgu ning toode elab aastaga justkui läbi 15 aastat.

Stoneridge kui ülemaailmne autotööstusele tootev ja arendav ettevõte peab oma pikaajalisuse tagamiseks väga teraselt jälgima kuhu maailm areneb ning millist osa sealt me sooviksime mõjutada. Hetkel on nii sõidu, kui veoauto tööstuses toimumas väga suured globaalsed maailmavaatelised muutused seoses inimeste ootusega oma sõiduvahendile. Järjest rohkem räägitakse isesõitvatest autodest (ka veokitest), samuti kütustest: kas diisel või bensiin või hoopis elekter nii puhtalt, kui ka kombineeritud hübriidvormis ning turvalisusest teel olles.

Sellest lähtuvalt on Stoneridge valinud endale oluliseks 4 suuremat maailma megatrendi mis kujundavad meie ärisuundi, et võimaldada ettevõttel kasvada: ohutus ja turvalisus, kütuse efektiivsus, jäätmed keskkonda ja targad süsteemid.

Foto: Stoneridge

 

 

kood/Jõhvi - sinu uks tehnoloogiamaailma!

kood/Jõhvi võimaldab saavutada kaheaastase programmi jooksul maailmatasemel programmeerimishariduse, mis tagab lõpetamisel kindla töökoha. Kogu õppeprotsess on tasuta ja õpilastele on tagatud majutus Jõhvis järgnevaks kaheks aastaks.

kood/Jõhvi’l ja Robotexil on mõlemal sama eesmärk - tekitada inimestes huvi tehnoloogia vastu ning toetada selle valdkonna arengut. Tulge külastage meid Robotex Internationalil ja hea meelega tutvustame kooli veel lähemalt!

Lisainfo: www.kood.tech

 

 

Sel aastal toetab Robotexi ka Pipedrive.

Robotexil kohtuvad tipptehnoloogia ja erinevaid robootikavõistlused – läbi nende kahe kohtumise tõestatakse, kuidas paberile kirja pandud teoreetilised teadmised päriselt toimivad. Just sellepärast Pipedrive Robotexi toetabki - haridus, eriti digitaalse kirjaoskuse arendamine ja haridusinnovatsioon on Pipedrive’ile väga südamelähedased teemad.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Pipedrive’i müügitööriistu kasutavad üle 95 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Ettevõtte enamusinvestor on Vista Equity Partners, lisaks on firma kaasanud kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, DTCP ja Rembrandt Venture Partners. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Berliinis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Kiiresti kasvavas ettevõttes töötab üle 800 inimese.

Foto: Pipedrive
Foto: Pipedrive

 

 

Schboti võimsad koduabilised Robotexil

Robotex on koht, kust midagi huvipakkuvat leiab ka nii koduperenaine kui -mees, kes seni on kodumasinaid ostnud peamiselt sotsiaalmeediagruppides avaldatud arvamuste alusel. Kui tal aga viimasel ajal on tekkinud soov soetada lõpuks ometi robottolmuimeja, siis tasub nüüd juhust kasutada: robootikafestivalil saab muu pere saata töötubadesse-võistlustele, et ise segamatult uurida omapäi askeldavaid koduabilisi. Kas valida selline põrandapuhastusrobot, mis imeb vaid tolmu, või eelistada niisugust, mis põrandad ka puhtaks peseb? Ja kui usaldusväärne ja tõhus on ikkagi aknapesurobot? Küsimused saavad vastuse. Schboti tõeliselt abivalmid ja kauni disainiga robotid ootavad teid Robotexil.

Foto: Schbot
Foto: Schbot

 

 

3KGroup - Robotexi festivali pikaaegne koostööpartner

See aasta toimuval Robotexi festivalil garanteerib kvaliteetset interneti ja wifi võrku taaskord 3KGroup. Operaatorühendusega toetab üritust tänavu Tele2 Eesti.

Iga aasta on see ülesanne loomulikult veidi erinev ja toob kaasa uusi väljakutseid.

3KGroupil on rõõm teha enda poolt kõik vajalik ja võimalik, et noorsoo tehnilise hariduse edendamisse palju panustavale üritusele pakkuda vääriline interneti ja Wi-Fi võrk.

3KGroup ja ürituste internet

3KGroup on olnud aktiivne juba üle 20 aasta ja keskendud järjepidevalt kohtvõrgu ja Wi-Fi tehnoloogiatele. Ürituste internet on üks meie firma oluline ärisuund, kus kogunenud teadmisi ja oskusi on võimalik rakendada ja seeläbi ürituste interneti kvaliteeditaset järjepidevalt edasi arendada.

3KGroup on läbi aastate teostanud mitmeid väiksemate ja suuremate ürituste interneti ja Wi-Fi võrgu projekte. Lisaks Robotex festivalide sarjale võib välja tuua näidetena Latitude59, Euroopa Innovatsiooniakadeemia üritused Itaalias ja Portugalis, Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtud.

Sellel aastal on lahendusi teostatud pigem spordiüritustele: suurematest U21 ja U23 kergejõustiku EM-il Kardioru staadionil ja meeste Võrkpalli EM turniirid Saku Suurhallis.

Interneti ja Wi-Fi ühenduse ja selle resurssihaldusega seotud tegevuste eest hoolt kandes pakub 3KGroup ürituste korraldustiimile ja kõigile kaasatud partneritele võimalust ja aega rohkem keskenduda endale olulistele tegevustele, kuna interneti ja wifi pärast muret tundma ei pea.

Kuidas 3KGroup pakutav ürituste internet eristub tavalahendustest

3KGroup pakutavaks põhiliseks lisaväärtuseks on ühendada erinevate osapoolte vajadused terviklahenduseks, mis maandab ürituse interneti ja wifi ühendusega seotud riske. Nii saab üritus alati igati õnnestuda, sest juhusele, et ühendus ühes või mitmes nõrgas lülis alt veab ja korraldaja võimalike ühenduse probleemidega üksi jääb pole lihtsalt ruumi jäetud.

3KGroup tegeleb reaalajas ürituse sujuvat kulgu ohustavate olukordade ärahoidmisega, internetikoormuste jagamise ja häirevaba wifi tagamisega. Kõigile ürituse osapooltele on garanteeritud proffesionaalselt teostatud, turvaline ja dubleeritud interneti ja wifi lahendus koos kohapealse IT toega, mis võimaldab tekkivatele probleemidele operatiivselt reageerida. Oma lahendustes kasutame eranditult maailma tipptehnoloogiat, sealhulgas Commscope Ruckuse Wi-Fi6 tugijaamasid ja juhtimissüsteemi, mille maaletoojaks ka ise oleme.

Tutvu 3KGroup ürituste interneti võimalustega ja küsi pakkumist veebilehel.

Copy
Tagasi üles