Riskide ennetamine võib päästa ettevõtte hullemast

Tööinspektsioon
Copy
Foto: Tööinspektsioon

Kuidas muuta oma tööelu turvalisemaks? Millised on riskid ja ohud, mis meid töökeskkonnas ähvardavad? Iga ettevõtja peab teadma oma ettevõttega kaasnevaid riske ning oskama neid ennetada, vastasel juhul tekib suur võimalus kahjustada töötajate tervist või ettevõtte mainet, vara jne.

Isegi, kui arvame end ära tundvat peamisi ohuallikaid oma ettevõttes, on tegureid siiski ettearvamatult rohkem ning nendega mitte arvestamine võib anda valusa hoobi. Postimehe otseülekandes räägivad riskianalüüsi vajalikkusest Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ning Eesti Ametiühingute Keskliidu kommunikatsioonijuht Jaan-Hendrik Toomel.

Kui oled jätnud riskianalüüsi tegemata, siis tea, et seadusejärgselt tuleb kõigil vähemalt ühe töölepingulise töötajaga ettevõtetel siiski riskianalüüs koostada. Seda saab esitada Tööinspektsioonile digitaalselt läbi iseteeninduskeskkonna iseteenindus.ti.ee või luua samas iseteeninduskeskkonnas riskianalüüsi töövahendi abil.

Tasuta riskianalüüsi töövahend on loodud just selleks, et lihtsustada riskianalüüsi koostamise ja esitamise vaeva. Nii saad mugavalt ja lihtsalt kaardistada töökeskkonnas esinevad ohud ning koostada tegevuskava esinevate ohtudega tegelemiseks - nende maandamiseks, ennetamiseks ja vältimiseks.

Riskianalüüsi, võimalike ohutegurite ning teiste töökeskkonda ning töösuhteid puudutavate küsimuste kohta leiab rohkem infot uuenenud Tööelu portaalist www.tooelu.ee

Copy
Tagasi üles