11 asja, mis sombusel ja hämaral sügisel soojust ning hubasust looks

Magaziin
Copy
Foto: Shutterstock

Ilus soe ja kuldne sügis on läbi saanud ja iga päevaga läheb aina pimedamaks. Kodu- ja aiakaupade pood Magaziin pani kokku 11 asja, millega hallid argipäevad palju mõnusamaks ja hubasemaks luua.

Kaugjuhitav nutipistik

Et väljas läheb aina pimedamaks, siis kindlasti oled kokku puutunud olukorraga, kus töölt hilja koju jõudes tahaksid kas toa või maja kaunilt valguskettidega särama panna, kuid nii jõuavad need särada ainult mõned lühikesed tunnid. Sise- ja välitingimustes kasutamiseks mõeldud nutipistik võimaldab olemasolevad seadmed lisada oma targa kodu süsteemi. Sellega saad kasutada automatiseerimist või lülitada pistikuga ühendatud seadmeid sisse/välja ka siis, kui viibid ise kodunt eemal. Nii saad pärast väsitavat tööpäeva tulla oma hubasesse koju, mis ka kaunilt valgustatud.

Foto: MAGAZIIN

Külmavalvur

Kompaktne külmavalvur aitab hoida väikeste ruumide, näiteks keldri temperatuuri plussis, et sinu purkidesse pandud hoidised oleks stabiilses keskkonnas aastaringselt.

Foto: MAGAZIIN

Prožektor

Kui linnades on hästi toimiv tänavavalgusti, siis maapiirkondades võib valgustusega sageli probleeme olla ja selle eest, et nii kodutee kui kodu ise hästi valgustatud oleks, peab tihtipeale vastutama koduomanik ise. Siinkohal võib abiks olla hea valgustusega prožektorist.

Foto: MAGAZIIN

Saunaseelik

Pole midagi paremat kui jahedal ja pimedal ajal saun kuumaks kütta ning argielust mõtted eemale saada. Kes kord juba saunaseelikut on proovinud, teab, kui palju mugavam see on kui tavaline rätik. Saunaseeliku saad endale ümber kinnitada, mistõttu ei ole vaja tunda hirmu, et see kõige ebasobivamal hetkel järsku ümbert libiseks ja sind piinlikku olukorda paneks.

Foto: MAGAZIIN

Niiskusekoguja

Kui keskküttega korterite probleemiks on jahedamatel aegadel kuiv õhk, mis paneb nina kinni ja kurgu kriipima, siis võib abi olla ühest heast niisutajast. Neil aga, kel mure vastupidine ja niiskust toas liiga palju, võib abi olla niiskust koguvast kotist. See sisaldab spetsiaalseid silikageeli graanuleid, mis eemaldavad liigse niiskuse, hoides ära hallituse ja lõhna teket, aga kott sobib hästi ka niiskuse kogunemiseks auto pindadele.

Foto: MAGAZIIN

Soe pleed

Millal veel, kui mitte sügisel võtta välja kõik suveks kappi pandud tekid ja pleedid, millesse tervenisti sisse pugeda ja mõnd head sarja vaadata või raamatut lugeda. Üks soe, pehme ja mõnus pleed on jahedatel õhtutel kahtlemata must have toode. Neid võib olla alati mitu ja vastavalt hooajale.

Foto: MAGAZIIN

Soojad sussid

Samamoodi on jahedamatel õhtutel tähtis oma jalad soojas hoida, sest kui jalgadel on külm, on kogu kehal külm. Kui naistel on üldjuhul olemas mitu paari erinevaid villaseid sokke ja susse, siis mehed veel väga susse kanda ei armasta. Võib-olla ei ole nad lihtsalt nende mugavust veel tunda saanud? Meie aga leiame, et ühed pehmed ja head sussid kuluvad igale mehele marjaks ära.

Foto: MAGAZIIN

Termos

Pimedate õhtute juures on tegelikult ka oma võlu. See saabub ennekõike siis, kui esimesed jõulukaunistused välja tuuakse ja majad ära kaunistatakse. Pane soojalt riide, vala termosesse üks mõnus sidrunitee või glögi ning võta ette jalutuskäik, et kogu seda ilu külmetamata nautida. Termose eeliseks on ka see, et isegi kui jalutuskäik venib pikemaks, hoiab termos tee soojana mitmeid tunde.

Foto: MAGAZIIN

Tuhaimur

Kel kodus kamin, see teab, kui palju hubasust ja mõnusat soojust elav tuli annab. Sama ei saa aga öelda tüütu kaminatuha kohta. Eraldi teema on selle puhastamine... Üks hea ja korralik tuhaimur aitab aga muuta tülika ja musta tööprotsessi palju efektiivsemaks.

Foto: MAGAZIIN

Küpsetusvorm

Et jõulud ei ole enam sugugi kaugel, siis tasub üle vaadata oma kööginõude komplekt. Ja ehkki praegusel ajal ei ole soovitatav suuri kokkusaamisi korraldada, on jõulud just perega olemiseks ja seda kaunilt kaetud laua taga, millelt ei puudu kartul, verivorst ja hapukapsas ning mõni mahlane ja maitsev enda küpsetatud kook. Et selline kook võiks aga suurepärane välja tulla, vaata varakult üle ka oma küpsetusvorm — vahest vajab see välja vahetamist?

Foto: MAGAZIIN

LED küünal

Millal veel, kui mitte just nüüd võtta kapist välja kõik küünlad ja valgusketid ning pimedasse aega nendega hubasust, soojust ja ilu luua? LED küünal annab täpselt samasuguse mõnusa valguse nagu tavaline küünal, kuid samas ei pea sa muretsema selle pärast, et küünal põlema ununeks, sest taimeriga lülitub see ühel hetkel ise välja.

Foto: MAGAZIIN

Mõnusat sügist!

Copy
Tagasi üles