Põhja-Eesti haiglad asuvad taastama plaanilist ravi

Copy
20.09.2021, Tallinn
Lääne Tallinna Keskhaigla nakkuskliiniku Covid osakond.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
20.09.2021, Tallinn Lääne Tallinna Keskhaigla nakkuskliiniku Covid osakond. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Eesti haiglad asuvad nakatumise vähenemise tõttu plaanilist ravi taastama, vahendab «Aktuaalne kaamera».

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarsti Peep Talvingu sõnul on Põhja-Eesti haiglates koroonahaigetele mõeldud voodikohti võimalik vähendada veerandi võrra: senise 407 voodikoha asemel jääb alles 309.

Haigete ravi koondub 84 voodikohaga Lääne-Tallinna keskhaiglasse, mis võtab vastu haigeid, keda on juba teenindatud Ida-Tallinna keskhaigla EMO-s, regionaalhaigla EMO-s ja teistes haiglates, näiteks Rakvere või Rapla.

Lõuna-Eestis on olukord kehvem. Tartu ülikooli kliinikumi ravijuhi Andres Kotsari sõnul on tung haiglaravile endiselt suur. Haigeid saadetakse edasi nii Põlva, Viljandi, Jõgeva, aga ka Narva ja Kohtla-Järve haiglatesse.

Positiivne on aga see, et uute haigete hulk on hakanud langema – kaks päeva järjest on uusi Covid-19 patsiente haiglaravile tulnud alla 40. «See on hea näitaja,» lisas Sule Postimehele.

Sule sõnul jõuab see langus peagi ka Lõuna-Eestisse, sest üldhaigestumine langeb kogu riigis. «Kui üldhaigestumine langeb, siis see tähendab kindlasti seda, et ka haiglaravi vajadus peagi langeb. Loodame, et üsna pea ka Lõunas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles