Vastukaja: ülikoolis õpetatakse sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse eriala

Copy
Tallinna Ülikool. Foto on illustratiivne.
Tallinna Ülikool. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Postimehe 15. novembri artiklis «Pere kildudega saavad valusamalt pihta lapsed ja isad» kommenteeris pereterapeut ja lastepsühholoog Aet Lass pooleteise aasta tagusele infole tuginedes, et Tallinna Ülikoolis puudub eraldi lastekaitsjaid ette valmistav eriala. Väide osutus ebatäpseks.

Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse osakonna arendus- ja ennetustalituse nõunik Heli Suvi täpsustas, et Tallinna Ülikoolis siiski õpetatakse magistriõppe tasemel sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse eriala, mis annab valmiduse töötada ka lastekaitsespetsialistina.

Lisaks sellele on nõuniku sõnul Tervise Arengu Instituut töötanud välja lastekaitsetöötajate põhikoolituse, mille õppekava koosneb neljast olulisest moodulist (ennetus ja kogukonnatöö; lastekaitsetöö õiguslikud alused; lapse heaolu, hindamine ja juhtumikorraldus; töö lapse ja perega).

«Lisaks lastekaitsetöötajate põhikoolitusele pakub TAI mitmeid erinevaid lastekaitsetöötajatele mõeldud täiendavaid koolitusi, mille raames käsitletakse süvendatult veel erinevaid teemasid. Koolituste nimekirja täiendatakse lähtudes lastekaitsetöötajate vajadustest,» kirjutas Heli Suvi.

Samuti peavad nõuniku sõnul kõik lastekaitsetöötajad hiljemalt kahe aasta möödumisel alates lastekaitsetöötajana teenistusse asumisest taotlema endale sotsiaaltöö kutse spetsialiseerumisega lastekaitsele, mille raames hinnatakse nende kompetentsi lastekaitsetöötajatena. Kutse andmist hinnatakse läbi kahe erineva komisjoni – hindamiskomisjoni ja kutsekomisjoni, mille koosseisud on erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles