Tule vabatahtlikuks konfliktivahendajaks!

Copy
Foto: Erakogu

23.11 toimub Jõhvis taastava õiguse infoseminar, kus räägitakse, mis on taastav õigus, milliseid juhtumeid suunatakse konfliktivahendusse, milline on vabatahtliku konfliktivahendaja roll ja kuidas vabatahtlikuks hakata. Seminar toimub eesti ja vene keeles.

Taastav õigus on konfliktide lahendamise meetod, mida Eestis üha rohkem kasutusele võetakse. Taastava õiguse konfliktivahenduse käigus tuuakse konflikti osapooled kokku ja arutatakse läbi, mis juhtus, kuidas see osapooli mõjutas, mida juhtunu ajal mõeldi ja tunti. Enamasti sünnivad selle protsessi käigus kokkulepped, kuidas eluga nii edasi minna, et probleemid ei korduks. Taastava õiguse põhimõtteid saab kasutada nii pereliikmete ja kolleegide vaheliste tülide puhul, koolikiusamise aga ka erinevate kuritegude ja väärtegude puhul kahju heastamiseks.

Konfliktilahendusprotsessi aitavad läbi viia koolitatud vabatahtlikud, keda on Eestis juba üle 100 inimese. Küll aga on neid puudu Ida-Virumaal, kus vabatahtlikel vahendatel oleks võimalik anda oma panus turvaliste kogukondade loomisesse. Seetõttu toimub 23.11 Jõhvis infoseminar, kus taastava õiguse vabatahtlikuks hakkamise võimalustest räägitakse. Seminarile on oodatud kõik huvilised, olenemata nende haridusest või tegevusvaldkonnast, eelduseks on vaid soov konfliktide lahendamisse ja kogukonna heaolusse panustada.

Seminar toimub kahes keeles. Kell 10-12 toimub venekeelne ning kell 13-15 eestikeelne osa.

Osalemine on kõigile tasuta! Seminaril saab osaleda COVID vaktsineerimistõendi või läbipõdemise tunnistuse alusel.

Registreerida saab end siin. Registreerunud saavad meilile seminari toimumise täpse asukoha ja muud detailid.

Ürituse infot leiab ka Facebookist.

Lisainfo

Annegrete Johanson, Sotsiaalkindlustusameti taastava õiguse teenuse juht, annegrete.johanson@sotsiaalkindlustusamet.ee

Copy
Tagasi üles