Noor tallinlanna kaotas netikelmile üle 13 000 euro (6)

BNS
Copy
Mõnel juhul tõuseb vallajuhi või asejuhi palk korraga sama palju kui meditsiinitöötaja kuupalk. See riivab inimeste õiglustunnet.
Mõnel juhul tõuseb vallajuhi või asejuhi palk korraga sama palju kui meditsiinitöötaja kuupalk. See riivab inimeste õiglustunnet. Foto: Arvo Meeks (Lõuna-Eesti Postimees)

Politsei asus uurima juhtumit, kus Tallinnas elav noor naine kaotas netikelmile üle 13 000 euro.

Politsei sai kolmapäeval, 17. novembril teate, et 12. novembril võtsid Tallinna kesklinnas elava 23-aastase naisega ühendust inimesed, kes tutvustasid end Swedbanki töötajana ja väitsid, et naise pangakontolt üritatakse teha kahtlasi tehinguid. Kui selgus, et naise Swedbanki konto on suletud ja ta kasutab LHV Panga kontot, siis ühendati teda väidetavalt LHV Panga esindajaga, kes palus pangakonto kaitseks edastada internetpanga kasutajatunnuse, isikukoodi ja pangakaardi turvakoodi.

Lisaks paluti suhtlemisrakenduse Viberi numbrile saata enda ID-kaardi foto ning kinnitada konto kindlustus Smart-ID paroolidega. Selle tulemusena siseneti naise LHV Panga kontole ja tehti kolm ülekannet ning neli kaardimakset, millega tekitati naisele rohkem kui 13 000 euro suurune kahju.

Netikelmuse ohvriks langes sel nädalal veel teinegi naine. Kolmapäeval, 17. novembril teatati politseile, et 15. novembril helistati Lasnamäel elavale 54-aastasele naisele väidetavalt Swedbankist ja paluti kontol toimuvate kahtlaste tehingute vastu kaitseprogrammi paigaldamiseks sisestada Smart-ID PIN-koodid.

Hiljem avastas naine, et kontolt on kadunud 6500 eurot ja lisaks oli tema nimel võetud Bondora laenukeskkonnast 1900 euro suurune laen. Kelmusega tekitatud kahju on 6500 eurot.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles