Koroonapiiranguid eiranud kohvikule määrati 9500 eurot sunniraha (27)

Copy
MEM Cafe ees.
MEM Cafe ees. Foto: Kuvatõmmis videost

Koroonapiirangute eiramisega ja politseile vastuhakkamisega meedias kurikuulsust kogunud ettevõtja Elvis Braueri kohvik MEM Cafe peab Põhja prefektuuri sõnul tasuma sunniraha kokku 9500 eurot.

Põhja prefektuur avaldas, et viimastel päevadel on Tallinna ettevõtja Elvis Brauer mitmel korral sotsiaalmeedias väitnud, kuidas politsei tema tegevust takistab.

«Seejuures on ta jätnud märkimata, et tegeleb teadlikult koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangute eiramise ning riikliku järelevalve takistamisega. Politsei on ainuüksi novembris Tallinnas ja Harjumaal kontrollinud enam kui 600 ettevõtet, kuid taolist ükskõiksust ja provokatsioone kohanud vaid ühes,» märkis Põhja prefektuur.

Kuna koroonaviiruse levik Eestis on laialdane ja selle haiguse tõttu on haiglates palju inimesi, on politsei valitsuse korralduse number 294 alusel kaasatud terviseameti ülesannete täitmisesse.

«Selleks kontrollimegi valitsuse korraldusega number 305 kehtestatud meetmete ja piirangute täitmist. Muuhulgas on ettevõtjaid kohustatud avalikes siseruumides kontrollima külastajate Covid-tõendit. Ettevõtjatele on koos kohustusega antud ka õigus kontrollida tõendi ehtsust ja isikusamasust, kuid nad ei tohi andmeid säilitada ega muul viisil töödelda,» selgitas politsei.

Kolmapäeval tuvastas politsei kontrolli käigus, et ettevõttes MEM Cafe ei küsita klientidelt Covid-tõendeid, rääkimata siis nende kontrollimisest või isikusamasuse tuvastamisest. «Politsei tegi ettevõttele ettekirjutuse, mis on mõeldud koheselt täitmiseks. Kuigi ettevõtte omanik keeldus ettekirjutuse vastuvõtmisest, ei vabastanud see teda kohustusest kehtivaid piiranguid täita,» avaldas politsei.

«Käisime kolmapäeval ja neljapäeva pärastlõunal kohvikus tegemas järelkontrolli ning mõlemal korral takistas kohviku omanik politseinike sisenemist ja seeläbi riikliku järelevalve teostamist, mistõttu kasutasid politseiametnikud sundi. Selleks annab aluse korrakaitseseaduse paragrahv 50. Klienditeenindajate ja külastajatega vesteldes selgus mõlemal korral, et kõigi külastajate Covid-tõendeid jätkuvalt ei kontrollita,» selgitas Põhja prefektuur, lisades, et praeguseks on politsei määranud ettevõttele sunniraha kokku 9500 euro väärtuses.

«Meie fookus on ka edaspidi just neil ettevõtetel, kes kehtestatud piirangutest kinni ei pea, sest selline üleolev käitumine on ebaõiglane kõigi nende suhtes, kes aitavad kokkulepitud usaldusmeetmeid täites ühiskonnal kriisist väljuda. Õnneks on tegu ühe tõrvatilgaga meepotis ning enamik ettevõtteid kontrollib tõendeid eeskujulikult,» märkis prefektuur.

«Soovitame ka inimestel endil teha ettevõtete elu lihtsamaks ja juba toidukohta või meelelahutuskohta sisenedes ise aegsasti Covid-tõend ja isikut tõendav dokument välja otsida, et tõendi kontrollimine sujuks ja läheks veelgi ladusamalt,» lisas politsei.

Põhja prefektuuri video juhtumist:

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles