Ministeerium ei alusta kaugõppele läinud koolide suhtes menetlust (3)

Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond).
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond). Foto: Konstantin Sednev

Haridus- ja teadusministeerium ei alusta kaugõppele läinud koolide suhtes järelevalvemenetlust nagu veel kaks nädalat tagasi kaaluti. Selle asemel viiakse koolides läbi seireuuring, et tulevikus paremini koolide kaugõppele jäämist korraldada.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond) ütles rahvusringhäälingule, et Tallinna koolide suhtes ei algatata järelevalvemenetlust, sest koolid kuuluvad kohalikule omavalitsusele, mitte riigile, ning käimas on juba ka vastav kohtumenetlus.

«Meil on täna niimoodi, et koolijuhil on õigus otsustada, et kool läheb distantsile, aga see otsus peab olema põhjendatud otsus, see peab olema terviseametiga kooskõlastatud. Me näeme täna seda, et kohus on öelnud oma esmast õiguskaitset andes, et see peab niimoodi olema. Meil paralleelselt käib praegu kohtumenetlus. Kindlasti annab ka kohtumenetlus meile õigusselguse, et milline on siis ühe kohaliku omavalitsuse ja milline on koolijuhi vastutus selles küsimuses,» ütles ta.

Haridus- ja teadusministeerium ministeeriumi nõunik Mario Kadastik ütles 10. novembril, et  ministeerium hakkab uurima, kas koolidel, kus lapsed on saadetud distantsõppele, on selleks olnud ka piisav põhjus ja õiguslik alus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles