Seeder ja Holm nõuavad Kiigelt vaktsiiniostude lepinguid (17)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Helir-Valdor Seeder saatis riigikontrollile küsimuse, kas Tanel Kiik on kohustatud talle väljastama Covid-19 vaktsiinide lepingud.
Helir-Valdor Seeder saatis riigikontrollile küsimuse, kas Tanel Kiik on kohustatud talle väljastama Covid-19 vaktsiinide lepingud. Foto: Pm

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder soovib näha Euroopa Komisjoni ja vaktsiinitootjate lepinguid, kuigi tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) märkis, et Isamaa peaks lepingu üksikasjadega olema kursis. Minister lisas Seedrile, et sõlmitud eelostulepingutele kohaldub Belgia õigus, sh ka osas, mis puudutab teabe konfidentsiaalsust ja avalikustamist. 

Helir-Valdor Seeder andis Tanel Kiigele teada soovist tutvuda kõigi Covid-19 vaktsiinide Eestile hankimise lepingutega, sealhulgas EL ühishangete raames sõlmitud lepingute kui ka Eesti poolt otse sõlmitud lepingutega. Samuti soovib riigikogu liige ligipääsu kokkulepetele ja võetud kohustustele, mis on vaktsiinide hankimisega seotud.

Kiik vastas Seedrile, et koroonavaktsiinide hankimiseks ei sõlminud  eelostulepinguid vaktsiinitootjatega liikmesriigid (sh Eesti) eraldi, vaid need on kõigi liikmesriikide nimel sõlminud Euroopa Komisjon. «Kõik Euroopa Komisjoni ja vaktsiinitootjate vahel sõlmitud eelostulepingud on avalikult kättesaadavad Euroopa Komisjoni vastaval veebilehel,» märkis Kiik Seedrile. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles