Skandaali sattunud Jüri Kamenik andis ülikoolile üle lahkumisavalduse

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Jüri Kamenik.
Jüri Kamenik. Foto: Mihkel Maripuu

Seksuaalse ahistamisega seostatav ilmateadlane Jüri Kamenik kohtus täna Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi juhtkonnaga ning andis  üle lahkumisavalduse, kinnitas Postimehele Tallinna Ülikooli pressiesindaja Rein Olesk.

29. novembril ilmus Postimehes artikkel Tallinna ülikooli klimatoloogia ja meteoroloogia lektorist Jüri Kamenikust. Tallinna ülikool andis eile teada, et looduse- ja terviseteaduste instituudi juhtkond kohtub Jüri Kamenikuga täna, 30. novembril, et esitatud süüdistuste ja politsei poolt alustatud menetluse teemal vestelda.

Kamenik aga ütles Postimehele eile, et kavatseb ise ülikoolile lahkumisavalduse viia. «Ma rääkisin täna (eile – K. K.) ülikooliga ja leidsime, et kõige parem, kui ma ise astun tagasi.»

Esmaspäeval kirjutas Postimees, et Jüri Kamenik on aastaid teinud põieuuringuid, milles osalejate väitel on neid seksuaalselt ära kasutatud.

Kuigi Kamenik rääkis osalejatele kord, et tegemist on Tallinna Ülikooli, siis jälle, et Tartu Ülikooli uuringutega, pole kummagi ülikooli kinnitusel ühtegi sellist teadusprojekti kunagi eksisteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles