Ametnik võib peatselt töötada paralleelselt kahel ametikohal

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Uue korruptsioonivastase seaduse eelnõu järgi on ametiisikul paralleelselt lubatud töötada ettevõtjana või teise tööandja juures.

Justiitsministeerium saatis 15. jaanuaril kooskõlastusringile uue korruptsioonivastase seaduse eelnõu, mille eesmärgiks on suurendada avaliku sektori läbipaistvust ning tõhustada huvide deklareerimise süsteemi, kirjutas Aripaev.ee.

Ühe muudatusena täpsustatakse eelnõus ametiisikute toimingu- ja tegevuspiiranguid, sest tänane regulatsioon on justiitsministeeriumi läbiviidud analüüsi kohaselt palju probleeme tekitanud.

«Tegevuspiirangute osas on peamiseks muudatuseks see, et lähtutakse ametiisiku kõrvaltegevuse vabaduse põhimõttest,» rääkis ministeeriumi karistusõiguse ja menetluse talituse nõunik Tanel Kalmet.

«Teisisõnu tähendab see, et üldiselt on ametiisikul lubatud ettevõtjana või teise tööandja juures töötamine välja arvatud juhul, kui esinevad alused selle keelamiseks. Selline lähenemine on kooskõlas ka põhiõiguste piiramise üldise loogikaga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles