Eestis on avastatud kuus omikrontüve juhtu (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Omikrontüve käitumise kohta on alles väga vähe infot.
Omikrontüve käitumise kohta on alles väga vähe infot. Foto: Christian Ohde Via Www.imago-images.de/Scanpix

Eestis on praegu kuus omikrontüve kandjat, neist viis saabusid Lõuna-Aafrika Vabariigist ning üks Dubaist. Kõik viibivad korralikult isolatsioonis. Mõned neist on kirjeldanud sümptomitena ka kõhulahtisust ja iiveldust.

Pühapäeval tuvastati Eestis kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla omikrontüvega. Esimesel juhul saabus reisija Eestisse Dubaist, teisel juhul Lõuna-Aafrika Vabariigist vahemaandumisega Frankfurdis. Mõlemad reisijad said positiivse testitulemuse möödunud reedel ning viibivad koduses isolatsioonis. Mõlemad olid vaktsineeritud.

Tänaseks on lisandunud veel neli omikrontüve kandjat, kes kõik on tulnud Lõuna-Aafrika Vabariigist. «Neist kolm olid vaktsineeritud,» ütles terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel. «Meile teadaolevalt on nakatunud asümptoomsed või kergete sümptomitega,» lisas Pruudel ja rõhutas, et kõik viibivad isolatsioonis.

Tulles vaja teha PCR-test

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp rääkis Postimehele, et Eestis tuvastatud kuuest nakatunust viis olid vaktsiinikuuri läbinud ning ühel oli see pooleli. Millised sümptomid neil täpsemalt on? «Mõnel juhul on need sümptomid seedetrakti nähud: iiveldust ja kõhulahtisust on mõnel mainitud. Muidu on kerge nohu ja ühel juhul palavik,» vastas Sepp ja lisas, et laupäeval tuvastatud omikrontüve kandjal mingeid sümptomeid ei olnudki.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles