Politsei võttis Virumaal vahele seitse narkodiilerit (1)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Ida prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Dmitri Kabanov (paremal).
Ida prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Dmitri Kabanov (paremal). Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida prefektuuri politseiametnikud korraldasid läinud reedel Ida- ja Lääne-Virumaal samaaegselt reidi, mille käigus peeti kinni seitse narkootiliste ainete müügis kahtlustatavat tänavadiilerit.

Narvas, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Tapal ja Rakveres läbi viidud narkoreidi käigus tabatud diileritest kolm on tänaseks kohtu poolt vahi alla võetud.

Lisaks kontrolliti kaheksat isikut, kellel tuvastati narkojoove ning väikeses koguses narkootilisi aineid.

Kinnipeetutelt võeti ära ligi 50 grammi amfetamiini, 135 grammi kanepit, 39 ecstasy tabletti, kolm GHB kahtlusega süstalt ja veel mõned hetkel tuvastamisel olevad ained. Samuti võeti läbiotsimise käigus ühelt kahtlustatavalt ära ümberehitatud tulirelv koos laskemoonaga.

Osa viimase reidi käigus tänavadiileritelt ära võetud narkootilisi aineid.
Osa viimase reidi käigus tänavadiileritelt ära võetud narkootilisi aineid. Foto: Ida politseiprefektuur

Ida prefektuuri teatel korraldab nende kriminaalbüroo tänavareide vähemalt viiendat aastat ja reide jätkatakse ka edaspidi. «Antud juhul on meie eesmärk tõkestada tänava narkokuritegusid ja läbi selle vähendada narkootiliste ainete kättesaadavust seal, kus see on potentsiaalsele tarbijale kõige lähemal,» ütles Ida prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Dmitri Kabanov.

Tema sõnul ei ole tänavadiilerid küll narkootiliste ainete käitlemise juhtfiguurid, kuid just nendelt ostavad sõltlased ainet ning halvimal juhul lõppeb selle tarvitamine sõltlase surmaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles