Lääne-Nigula vallavanemaks pürgivad nii Aivar Riisalu kui ka Simmo Saar (2)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Madis Sinivee

Maakonnalehe Lääne Elu teatel kandideerivad Lääne-Nigula vallavanemaks teiste hulgas ka terviseameti endine kommunikatsioonijuht Simmo Saar ning endine Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Simmo Saar ütles Lääne Elule, et tal on Lääne-Nigula vallas tuttavaid ning on seal noorena aega veetnud. «Nii et õrn isiklik seos. Mul on kohaliku omavalitsuse juhtimise kogemus, vastan nõuetele,» sõnas Saar, kes pidas aastatel 2005-2009 Pärnu abilinnapea ametit.

Eelmise aasta lõpus terviseameti kommunikatsioonijuhi kohalt vallandatud Saar kandideeris tänavu KOV-valimistel Tallinnas Isamaa nimekirjas, kus kogus 59 häält ning ei osutunud valituks.

Oma kandideerimist kinnitas ka Aivar Riisalu, kes ütles end tundvat mitut kohalikku poliitikut. Riisalu ei avalikustanud, kes talle ettepaneku tegi. «Oli mitmeid, kes kurtsid kurba saatust, et polegi nagu kedagi vallavanemaks,» sõnas KOV-valimistel 178 häälega Tallinna linnavolikokku pääsenud Riisalu. Tema vend Arvo Riisalu oli eelmises koosseisus Lääne-Nigula vallavolikogu liige.

Postimehele sõnas Riisalu 18. novembril, et abilinnapea ametikohalt taandudes on plaan eraettevõtlusse suunduda. Samuti olla talle pakutud osalemist ühes rahvusvahelises logistikaprojektis. «Olen istunud kaheksa aastat parlamendis, siis neli aastat linnavalitsuses – nüüd tunnen, et enne surma võiks veel uusi ärisid püsti panna,» sõnas viimased neli aastat Tallinna abilinnapeana töötanud Riisalu.

Lääne-Nigula vallavanema kohale laekus kuus avaldust. Komisjon hakkab kandidaate kaaluma järgmisel nädalal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles