FOTOD Riigikogusse jõuab jõuluvana: kes täna kingituse saab? (3)

Postimees
Copy
Riigikogusse jõuab jõuluvana: kes täna kingituse saab?
Riigikogusse jõuab jõuluvana: kes täna kingituse saab? Foto: Sander Ilvest

Kell 10 algab riigikogu täiskogu istung ja selle lõpus on oodata parlamenti jõuluvana. Vaata otsepilti, kes mida kingiks saab. 

Riigikogu II aseesimees Martin Helme (EKRE) oli ülaltunud, et isegi Isamaa fraktsioonil ei ole enne istungit ühtegi eelnõud anda spiikrile. 

«Nii hea, noh Üllar.. Eks me oleme aasta jooksul kindlasti juurde ka võtnud. Jõulumees on 42 kg raskem, kui möödunud aastal, eks see näitab, et meil on elu päris hästi,» rääkis Jõuluvana saadikutele. 

«Me oleme loomulikuma keskkonna poole teel. See ongi rohepöörde esimene samm. Kui inimene vaatab oma elektriarvet, siis läheb roheliseks näost. Esimene samm on tehtud. Kunagi jõuame ikka ringiga sinna tagasi, et kommunaalkulud on nullile lähedal ja seda põhimõttel, et mis tast ikka maksta,» rõhutas Jõuluvana 54 saadikule, kes tulid istungile kohale. 

Jõuluvana näitas Mart Võrklaeva poole, kes on koleda jõulukampsuni üleskutset väga tõsiselt võtnud. «No üks põder on kindlasti elu juba näinud,» lisas Jõuluvana. 

«Räägitakse, et riigikogus ei ole üksmeelset koostööd. Mina sellega ei nõustu. Aga demonstreerimaks, kuidas riigikogu, olenamata sellest, millisest fraktsioonist saadik on, siis on koostöö kogu aeg käimas ja väle. Tihti räägitakse, et kui koalitsioonil tuleb hea mõte, siis kindlasti on opositsioon selle vastu. Teeme ühe ühise suure pingutuse,» rääkis Jõuluvana. 

Jõuluvana kutsus igast fraktsioonist ühe julge inimene kohale, lisas, et ta saab aru, et neid julgeid on vähe. Jõuluvana juurde tulid Mart Võrklaev, Üllar Saaremäe, Mart Helme, Riina Sikkut ja Dmitri Dmitrijev. 

Viktor Vassiljev tuli Jõuluavna juurde ja ütles, et nalja tuleb teha. «Me ise kõike välja ei mõtle. Valijad kirjutavad meile ning sel korral ei teadnud nad, kas Jõuluvana jõuab kohale, kuna Covid-19 kriis on,» rääkis Vassiljev. Lisaks luges ta suure loo ette kahest jõulupoisist Bolt ja Wolt. 

Martin Helme: «Mul on alates kolmandast eluaastast kolm esinemist Jõuluvanale.» Jõuluvana karjus, et ta teab jah. Martin Helme loeb ette luuletuse kliimasoojenemisest. 

Hanno Pevkur: «Riigikogu juhatuse ülesanne on ikkagi ka lõpetada istungit. Hetkel Ivarit siin ei paista, aga ta on siin võru keeles rääkimas käinud.» Pevkur loeb väikese luuletuse «Käbist.» 

Jõuluvana annab Pevkurile ja Helmele üle meepurgid kingiks. «Kes Jürile üle annab?» küsis Jõuluvana Pevkurilt ja Helmelt. 
 

Riigikogus lõppes sügisistungjärk

 

Riigikogu XIV koosseisu 6. istungjärgul – sügisistungjärgul – võeti vastu 65 õigusakti, millest 49 olid seadused ja 16 otsused.

Riigikogu XIV koosseisu koondstatistika näitab, et alates selle koosseisu töö algusest – 4. aprillist 2019 – on vastuvõetud kokku 331 õigusakti, millest 232 on seadused, 95 otsused, kolm avaldust ja üks pöördumine.

Neljapäevasel riigikogu sügisistungjärgu viimasel korralisel istungil polnud kavas eelnõude menetlemist, küll aga tuli riigikokku jõuluvana, kes hindas oma pilgu läbi saadikute töid ja tegemisi ning jagas lustakaid kingitusi.

Jõuluvana pani proovile ka saadikute koostöövõime kõikide fraktsioonide vahel ja laskis neil ühiselt kokku panna pusle. Pilt kujutas mesitaru ja selle ümber lendavaid mesilasi. Jõuluvana hinnangul kui saadikud tahavad, proovivad, katsetavad, siis saavadki üheskoos pusle kokkupanekuga hakkama.

Riigikogu järgmine korraline istung on vastavalt kodu- ja töökorrale tuleva aasta 10. jaanuaril.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles