Aastavahetuse koroona-erand ei anna ööelule võimalust (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Aastavahetuse pidamiseks ei kohaldu 31. detsembrist kuni 2. jaanuari hommikuni avalikes siseruumes kell 23 sulgemise nõue.
Aastavahetuse pidamiseks ei kohaldu 31. detsembrist kuni 2. jaanuari hommikuni avalikes siseruumes kell 23 sulgemise nõue. Foto: Marko Saarm

Aastavahetusel ja 1. jaanuaril pole kellaajalisi piirangud – pidutseda saab hommikuni –, aga 2. jaanuariks on koroonapiirangud tagasi ning meelelahutus- ja toidukohad peavad taas sulgema uksed kell 23, ürituste korraldajatele aga kahepäevane erand suures plaanis midagi ei muuda.

Peaminister Kaja Kallas (RE) edastas Brüsselist, et kuna omikrontüvi levib Eestis jõudsalt, ei saa valitsus kella 23 sulgemisaja piirangut püsivalt maha võtta. Ta lisas, et riske teadvustades otsustati teha erand aastavahetusele ja sellele järgnevale päevale, seega ainult kaheks õhtuks. «Koroonaaeg on olnud paljudele keeruline ning mõistame suurt soovi aasta möödumist ja uue algust pidulikult mööda saata. See erand on võimalik tänu kõigile tublidele Eesti inimestele, kes on vastutustundlikult käitunud ja hoolsalt vaktsineerinud,» rääkis Kallas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles