Eesti politsei tabas Leedu autovaraste maffiapealiku (1)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Haarang Aurimas Skirgaila kinnipidamiseks.
Haarang Aurimas Skirgaila kinnipidamiseks. Foto: Kaader Leedu Politsei Videost

Luksuslik elu, varastatud kalleid sõidukeid jälgivad saateautod ning keeruline konspiratsioon. Eesti politseiuurijad nägid mitu aastat vaeva, et harutada lahti järjekordne Eestit tabanud autovarguste laine ning tuvastasid selle juured ühes Kaunase kurikuulsamas ja ohtlikumaks peetavas maffiajõugus Kamuolys​.

Pole saladus, et Leedu autovargad on Eestis peavalu tekitanud juba üle kümne aasta. Nüüd aga jõustus Tartu maakohtus üks seni kaalukamatest otsustest Leedu kuritegeliku ringkonna autoriteedi Aurimas Skirgaila kohta, keda peetakse viimasel ajal Eestis toimunud autovarguste üheks peamiseks niiditõmbajaks. Politsei on ka varem autovaraste Leedu jõukude juhtfiguure kodumaalt välja nõudnud, aga Skirgaila on neist esimene, kes tunnistati süüdi kuritegeliku ühenduse loomises.

Skirgaila ja tema käsilased kohtu ette toonud Lõuna ringkonnaprokurör Aro Siinmaa sõnul pole aga menetlused seoses Leedu autovarastega kaugeltki lõppenud.

«Ainuüksi selle grupeeringu kohta on tulnud neli kohtuotsust, aga on veel terve hulk kuritegeliku ühendusega seotud tegelasi, keda ühel või teisel põhjusel pole seni õnnestunud Eestisse toimetada,» ütles Siinmaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles