Lastestaadioni alale planeeritakse üheksakorruselist USA saatkonna hoonet (5)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Mark Cavagnero Associates/ESPLAN

Välisministeerium saatis Tallinna linnavalitsusele ettepaneku algatada Suur-Ameerika 3 ja Väike-Ameerika 4 kinnistute detailplaneering, kuhu on kavandatud USA suursaatkonna kompleks.

Taotluse põhjal nähakse superministeeriumi hoone taha jäävale krundile ette kuni üheksakorruseline saatkonnahoone ja seitse väiksemat kuni kahekorruselist hoonet krundi servadesse ning nende vahele ka haljastust.

Linnaplaneerimise ameti juhataja Ivari Rannama ütles ERRi raadiouudistele, et protsess on alles algusjärgus. Algatamisettepaneku seletuskirja järgi on uue saatkonna keskmes kuni üheksakorruseline peamaja. Pidulik sissepääs külastajatele ja kõrgetele isikutele on kavandatud Suur-Ameerika tänavast. Teenindav personal siseneb Väike-Ameerika tänavast.

Teenindussõidukid suunatakse Väike-Ameerika tänavast turvalisele krundisisesele teenindusväljakule, et tagada teenindusautodele turvaline manööverdamisala ja sõidukite häirimatu läbipääs Väike-Ameerika tänaval.

Arvestades kahemeetrist kõrguste erinevust Suur-Ameerika ja Väike-Ameerika tänava vahel, on parkimine krundil paigutatud valdavalt maa-alusele korrusele.

Kompleksi kontseptsioon on ümbritseda hoonete kogum võimalikult palju rohelusega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles