Ratas: peaministrina tundsin, et teadusnõukoda oli kui valitsuse liige (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter

Riigikogu esimees ja endine peaminister Jüri Ratas (KE) kiitis ühismeedias teadusnõukoja ja selle senise juhi professor Irja Lutsari tööd. Ühtlasi nentis Ratas, et just teadusnõukoda näitas, kui tähtis on pandeemiat lahendada teaduspõhiselt. 

«Mäletan hästi eelmise aasta algust, kui algas Covid-19-ga seotud tee tundmatusse. Õnneks tulid koheselt appi teadusnõukoja liikmed eesotsas professor Irja Lutsariga,» meenutas Ratas. «Saan kinnitada, et teadusnõukoda ja pr Lutsar on olnud väga oluliseks abiks Eesti ühiskonnale ning valitsusele ja pea alati teinud väsimatult palju rohkem kui neilt oodatud,» märkis ta, lisades, et peaministrina tundis ta justkui teadusnõukoda olnuks 16. valitsuse liige.

Lutsar on Ratase sõnul sageli ka keerulist selgitustööd. «Minu südamlik tänu selle eest, et just teadusnõukoda näitas, kui oluline on lahendada pandeemiat teaduspõhiselt,» tänas riigikogu esimees. «Ju saime sealtki eelmise aasta sügisel olulise tõuke, et tõsta teadus- ja arendustegevuse kulud ühe protsendini SKPst,» tunnistas ta. 

Ratas viitas ühtlasi, et tänu teadusnõukoja tegevusele on raskest nakatumisest päästetud tuhanded Eesti inimesed ning samal ajal hoitud nii majandust kui ka meditsiinivõrku. «Suur tänu ja sügav kummardus veel kord,» lisas ta. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles