Holm: teadusnõukoja soovitused peaksid olema avalikud, küsimus on ajastuses (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Janar Holm.
Janar Holm. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Riigikontrolör Janar Holm ütles Postimehele, et ta ei ole teadlik, milline oli eelmise teadusnõukoja ja valitsuse leping. «Aga oluline on, et valitsuse ja nõukoja vahel oleks selgelt kokku lepitud, millised on ootused teineteise suhtes ja millised on põhimõtted, mille alusel käib info liikumine ning nendest kokkulepetest peetaks kinni.»

Nimelt meenutas ta, et riigikontrolli aastaaruandes on kirjas: «Valitsust tuleb tunnustada selle eest, et teadlased on koroonaviirusega võitlemisel kaasatud otsustusprotsessi. Teadlased väärivad omakorda tänu, et nad on olnud valmis riigile ja valitsusele appi tulema. Valitsust nõustav teadusnõukoda on hea näide tulemustele viivast koostööst.» 

«Seega – rohkem kui poolteist aastat tagasi peaministri tehtud otsus teadusnõukoja moodustamiseks oli väga õige ning lõi võimaluse valitsusele informeeritud otsuste tegemiseks,» lausus Holm ja lisas, et eriti sellise kriisi puhul saavad teadlaste ja valitsuse omavahelises suhtluses sündida põhjendatud otsused, mis meid kriisist kõige kiiremini ja väiksemate kahjudega välja aitavad. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles