3 tervislikku lubadust uueks aastaks!

Copy
Foto: Shutterstock

Uuel aastal jätkub elu justkui puhtalt lehelt ja värske energiaga ning see on ühtlasi aeg, kui antakse lubadusi. Mis oleks veel parem kingitus iseendale, kui need lubadused oleks seotud Sinu tervise ja heaoluga.

Trennist viilimiseks ei leia Sa enam mitte ühtegi vabandust

Jah, kuulsid õigesti. Milline iganes on Sinu ettekääne mitte trenni minna, spordiklubil 24/7 fitness on lahendus! Spordiklubi 24/7 fitness on teinud trenni tegemise eriti lihtsaks ja mugavaks. Nagu nimigi ütleb on klubi avatud kogu ööpäev läbi,* ühe kaardiga saad käia kõikides 24/7 fitness klubides kõikjal üle Eesti ning klubisse sisse saad mobiilirakenduse abil.

Foto: 24/7 Fitness

Tunniplaanist leiad laia valiku erinevaid rühmatreeninguid. Näiteks võid osaleda erinevatel Les Mills treeningutel, nagu näiteks BodyPump, BodyToning ja BodyShaping või end proovile panna hoopis rahulikumatel keha-meele treeningutel, mis lisaks sportlikule koormusele toetavad ka vaimse tasakaalu saavutamist. Loomulikult ei puudu tunniplaanist ka lihas- ja kardiotreeningud ning tantsulised trennid nii algajatele kui ka juba keerulisema koreograafia valdajatele. Rühmatreeningud toimuvad nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Pakette on erinevaid ning kõige soodsama eest tuleb välja käia vaid 19 eurot/kuus, millega saab külastada nii rühmatrenne kui ka käia jõusaalis, ei mingit päeva- ega täispakettide eristamist. Klubisid on praegu üle Eesti 11. 24/7 fitness spordiklubid leiad Tallinnast, Pärnust, Peetrist, Rakverest ja Kuressaarest ning 2022. aastal avatakse klubid Tartus, Tabasalus ning Tallinnas Avala kvartalis. Vaata lähemalt www.24-7fitness.ee

*Vastavalt Vabariigi Valitsuse korraldusele on spordiklubid praegu avatud kell 6.00-23:00.

Foto: 24/7 Fitness

blank

Kas Sinu töösse suhtumine ohustab Sinu tervist?

Kas tööstiililt oled 25 tunni tšempion ning saadad e-kirju salaja ka pühadelauas või iseloomustaksid end pigem kui Sukeldujat, kes takerdub pisiasjadesse ja kipub asju üle planeerima? Ehk tunned endas ära hoopis Vaikse rügaja, kes on küll töökas ja püüdlik, ent kollektiivis siiski alaväärtustatud?

Foto: HeBA kliinik

Eesti juhtivate töötervishoiuarstide loodud HeBA kliinikus aidatakse iga päev kümnetel inimestel paremini mõista, kuidas suhtumine töösse mõjutab nende tervist ning kuidas teha tööd tervist säästvalt. Kuigi suur roll on töökeskkonnal, siis mõjutab tervist oluliselt töötaja enda suhtumine ehk «kõik on Sinu peas kinni» põhimõte kehtib ka töö kontekstis. Tööstiili saad määrata HeBA kliiniku poolt teaduskirjanduse põhjal koostatud töötajarollide välimääraja abil.

Siin on mõned kasulikud soovitused, kuidas töötada nii, et tervis oleks hoitud ja meel hea.

  • Panusta töösse aktiivselt ja kiida ennast hästi tehtud töö eest – positiivsus hoiab stressihormoonid kontrolli all.
  • Maga piisavalt. Täiskasvanu vajab vähemalt 7 tundi und ööpäevas. Kestva une ajal toimuvad organismis paranemisprotsessid ning täisväärtuslik uni kaitseb krooniliste haiguste eest.
  • Hoia tööaeg kontrolli all – ületunnid tekitavad tõsiseid terviseprobleeme.
  • Liigu õues ja viibi päevavalguse käes. Nii treenid oma südant, parandad vererasvade tasakaalu, oled heatujulisem ja isegi magad paremini.
  • Kontrolli regulaarselt oma tervist.

Vaata lähemalt www.heba.ee

blank

Nordaid korraldab vitamiinide maailmas revolutsiooni!

Kõik me teame, et vitamiinid tagavad organismi normaalse toimimise ja töö, aga kuidas olla kindel, et keha vitamiinidest ikka maksimaalse kätte saab? Läbinisti kodumaise Nordaid tervisekaubamaja spetsialistid väidavad, et vitamiinide omastamisel mängib väga suurt rolli see, kuidas me neid tarbime.

Foto: Nordaid

Vitamiinide ja teiste toidulisandite maailmas on koitmas uus ajastu – liposoomtehnoloogia. Ülesehituselt sarnanevad liposoomid rakkudega ning seetõttu on nad head vahendid, mille abil tagada vitamiinide tõhus kohaletoimetamine ja parem imendumine. Väidetavalt omastab keha liposoomi kapseldatud vitamiini tarbides koguni 97% kasulikest ainetest (traditsioonilise tableti või kapsli puhul imendub organismi kõigest 33%). Nordaid liposoomne C-vitamiin on ideaalne liposoomide abil kehasse viidav aine ja hea näide liposomaaltehnoloogia tulemuste eelistest.

Teine väga efektiivne viis vitamiinide omastamiseks on suukaudne sprei. Liposoomsele tehnoloogiale jääb see tõhususelt küll pisut alla, kuid tabletid ja kapslid ei suuda sellega kaugeltki sammu pidada. Nordaid valikus on D-vitamiini suukaudsed spreid nii täiskasvanutele kui ka lastele, millest imendub otse rakku 95% vitamiini.

Kõik Nordaid vitamiinid on välja töötatud Tallinna Tehnikaülikooli laborites professor Raivo Vilu juhtimisel ja toodetud Eestis. Vaata lähemalt www.tervisekaubamaja.nordaid.eu

Copy
Tagasi üles