Teenekas prokurör sai kahtlustuse valeütluste andmises

Copy
Aro Siinmaa on oma ligi 30-aastase prokurörikarjääri jooksul olnud süüdistaja mitmel kõmulisel kohtuprotsessil.
Aro Siinmaa on oma ligi 30-aastase prokurörikarjääri jooksul olnud süüdistaja mitmel kõmulisel kohtuprotsessil. Foto: Sille Annuk

Kaitsepolitsei pidas eelmisel nädalal kinni teeneka Lõuna ringkonnaprokuröri Aro Siinmaa ja esitas talle kahtlustuse tunnistajana väärteomenetluses valeütluste andmises. Kaitsepolitsei kahtlustab, et Siinmaa andis valeütlusi kahel korral, tänavu suvel ja sügise alguses, kui teda Tartus väärteomenetluses tunnistajana üle kuulati.

Vahetult enne jõulupühi, 22. detsembril pidasid kaitsepolitseinikud Siinmaa kinni ja esitasid talle kahtlustuse kahel korral valeütluste andmises. Mehe vahistamist ei pidanud prokuratuur vajalikuks ja samal päeval pääses ta pärast menetlustoimingute läbiviimist vahi alt vabaks. Siinmaa on algatatud kriminaalasjas ainus kahtlusalune.

Siinmaa ise teadlikku valeütluste andmist ei tunnista. Tema sõnul andis ta ütlusi väärteoasjas, mis puudutas mitme kuu vanust tööalast e-kirjavahetust, mida ta ütluste andmise ajal enam täpselt ei mäletanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles