Tallinna kaheksa koroonaennetuspunkti töötavad aasta lõpuni

BNS
Copy
Koroonaennetuspunkt.
Koroonaennetuspunkt. Foto: Ain Saarna

Tallinna kaheksa koroonaennetuspunkti töötavad aasta lõpuni ja vaktsineerida saab eelregistreerimata, sealhulgas ka tõhustusdoosiga. 

Vabaduse väljaku testimispunktis saab lisaks PCR-testile teha ka tasuta antigeeni kiirtesti. Vana-aasta õhtul töötavad kõik punktid kella 19ni ning 1. jaanuaril on kõik suletud. Alates 2. jaanuarist jätkab tööd neli koroonaennetuspunkti.

«Koroonaennetuspunktides on võimalik saada tõhustusdoos veel enne aasta lõppu. Kaitsesüstima saab tulla eelregistreerimata ning eakale pereliikmele saab kutsuda vaktsineerimisbrigaadi koju,» ütles Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

«Nakatumise trend on tõusuteel ja valmis tuleb olla järgmiseks puhanguks uuel aastal. Seepärast oleks igati mõistlik end vaktsineerida ja teha esimesel võimalusel ka tõhustusdoos, kuna see annab oluliselt parema kaitse raske haiguse eest.»

Tasuta kiirtestimise teenus on Öpiku sõnul täiendavaks ennetusmeetmeks, et vähendada riske enne kohtumisi eakate või kõrgendatud terviseriskiga inimestega. «Testimine toimub tervishoiuasutustes kasutatavate professionaalsete antigeeni kiirtestidega ja seda aitab läbi viia tervishoiutöötaja. Positiivse testitulemuse puhul suunatakse inimene kohe PCR-testile samas testimispunktis,» rääkis Öpik ja lisas, et kolme esimese päevaga tehti 811 kiirtesti, millest 33 osutus positiivseks.

Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid Haabersti Rimis (Haabersti 1), Linnamäe Maxima parklas (Linnamäe tee 57), Kristiine keskuses (Endla 45), Ülemiste keskuses (Suur-Sõjamäe 4), Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti 22), Põhja-Tallinna kogukonnamajas (Kari 13) ja Balti jaama juures on argipäevadel avatud kell 12–19 ja nädalavahetustel kell 10–17. 1. jaanuaril on need punktid suletud.

Vabaduse väljaku nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt on kuni aastavahetuseni avatud kell 9–21. Vana-aasta õhtul, 31. detsembril töötab ka Vabaduse väljaku punkt kella 19ni ja uusaastal, 1. jaanuaril on see suletud.

Alates 2. jaanuarist 2022 jätkavad tööd koroonaennetuspunktid Vabaduse väljakul, Lindakivi kultuurikeskuses, Kristiine keskuses ja Haabersti Rimis.

Nõustamis- ja vaktsineerimisteenus on kõigis Tallinna koroonaennetuspunktides eelbroneeringuta ja tasuta. PCR-testi tegemine on saatekirja alusel tasuta, ilma saatekirjata tuleb tasuda 44 eurot. PCR-testi proov võetakse kas ninaneelust või kurguloputusvedelikust.

Esimese või teise doosiga on vaktsineerima oodatud kõik inimesed alates 12. eluaastast. Tõhustusdoos on vajalik eelkõige üle 65-aastastele, kuid soovi korral saavad seda teha kõik üle 18-aastased. Immunoprofülaktika ekspertkomisjoni soovituste kohaselt tuleks Jansseni vaktsiiniga vaktsineeritud täisealistel teha tõhustusdoos kahe kuu möödumisel esimesest doosist ning AstraZeneca, Pfizer/BioNTechi ja Modernaga vaktsineeritud täisealistele alates kolme kuu möödumisel esmasest vaktsineerimiskuurist.

Kui inimesel ei ole mingil põhjusel võimalik ise vaktsineerima minna, võib Tallinnas vaktsineerimisbrigaadi koju kutsuda. Aasta lõpuni saab eelregistreerida telefonil 666 2727, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel 8–20 ja nädalavahetusel 9–17. Kodusvaktsineerimise brigaadid töötavad seitse päeva nädalas kell 9–18. Alates 2. jaanuarist saab aega broneerida telefonil 677 8448.

Tallinna kaheksas koroonaennetuspunktis on alates 10. novembrist kuni tänaseni vaktsineeritud üle 20 670 inimese. Oma kodus on saanud kaitsesüsti üle 970 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles