Kohus ei rahuldanud Änaris inimestele otsa sõitnud autojuhi vahistamise taotlust (38)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õnnetuspaik Änaris.
Õnnetuspaik Änaris. Foto: Dmitri Kotjuh

Lääne Ringkonnaprokuratuuri prokuröri Merike Lugna sõnul ei rahuldanud kohus liiklusõnnetuse põhjustamises kahtlustatava vahistamiseks esitatud taotlust.

«Prokuratuur taotles kahtlustatava vahistamist, et hoida ära võimalik edasiste kuritegude toimepanemine. Kahtlustatava puhast tausta ja ettevaatamatusest toime pandud tegu arvesse võttes ei ole kohtu hinnangul tõenäoline, et ta vabaduses kuritegude toimepanemist jätkaks. Seega ei ole kohtu hinnangul alust kahtlustatava vahistamiseks, kuid temale esitatud kuriteokahtlustus on kohtu hinnangul põhjendatud,» ütles prokurör. 

Politsei pidas mehe 48 tunniks kinni laupäeval ning pühapäeval taotleb prokurör mehe kohtueelse uurimise ajaks vahi alla võtmist. Kohus peaks selle kohta määruse tegema veel pühapäeva jooksul, ütles prokuratuuri pressiesindaja BNS-ile täna pärastlõunal.

Ränk õnnetus juhtus südaöö paiku Türi vallas Änari külas Kirna-Virika-Änari maantee seitsmendal kilomeetril, kus jalakäijatele otsa sõitnud Volvo surmas kaheaastase poisi ning vigastas raskelt nelja täiskasvanut.

Sõiduauto Volvo liikus sirgel teel suunaga Änari poole ning põrkas kokku esialgsetel andmetel sõiduteel olnud inimestega. Kokkupõrge oli sedavõrd raske, et hukkus kaheaastane poiss. Esialgsetel andmetel viidi raskes seisundis haiglasse 31-aastane naine, 33-aastane naine, 36-aastane mees ning 37-aastane mees. Volvot juhtinud 36-aastase mehe vaatas kiirabi üle sündmuskohal, haiglasse viimist ta ei vajanud.

Õnnetuse hetkel olid autos veel kaasreisijad, kaks last, nemad viidi haiglasse tervisekontrolliks. Vigastusi neil ei olnud. Õnnetuspaigas oli tänu tugevale udule halb nähtavus ning teeolud olid talvised. Õnnetuspaigas oli lubatud suurim sõidukiirus 90 km/h. Uurimine selgitab, kui suur oli õnnetuses osalenud Volvo sõidukiirus.

Volvot juhtinud mehel tuvastati joove, mille suurus jääb alla kriminaalse joobe. Volvot juhtinud mehel oli kehtiv juhtimisõigus, autol olid all naastrehvid.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles