Postimehe ajakirjanik Aimar Altosaar ja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla rääkisid sedapuhku «Kvaliteetminutite» taskuhäälingus vanadest inimesest ja tööst. See kipub olema valus teema, sest juba 50-aastased hakkavad tajuma, et neid tõrjutakse tööturult kõrvale.

Altosaar tõi siiski välja, et tema hinnangul on olukord hakanud vähehaaval paranema – ei tea, kas koroonapandeemia tõttu või lihtsalt ajad on edasi läinud, aga vanemaealisi on hakatud märkama kui väärtuslikke töötajaid. «Täisvõitu veel ei ole või kõik ei ole veel korras, aga nihe on toimunud,» sõnas ta.

Rohtla mõtiskles, et töökultuuri muutus võib olla tingitud mitmest asjaolust. Ühest küljest on Eestis hakatud aina enam rääkima vanuselisest diskrimineerimisest. Personaliosakonnad võivad peljata vaidlusi, ehk on ette tulnud ka kohtusse minekut. Teisalt võib olla, et noori on vähem ning tööjõupuudus on nii suur, et ollakse sunnitud värbama ka vanemaealisi. Märksa meeldivam oleks aga mõelda, et tööandjad on hakanud hindama vanemate inimeste kogemusi, pühendumust ja oskusi.

Altosaar ja Rohtla arutlesid:

  • Miks on hea, kui ettevõttes töötab eri vanuses inimesi?
  • Kuidas mõjutab vanade inimeste tööle võtmist nende palgaootus?
  • Miks on väär arusaam, et kõigil seenioritel pole arvutioskusi?

Head kuulamist!

Kommentaarid
Copy