Välisministeeriumi kantsler: valik on Venemaa oma - kas eskaleerida edasi või deeskaleerida (3)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Jonatan Vseviov.
Jonatan Vseviov. Foto: Mihkel Maripuu

Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov nentis rahvusringhäälingu saates «Esimene stuudio», et NATO-Vene nõukogu kohtumise järel ei saanud julgeolekupilt selgemaks.

Vseviovi sõnul näitab Venemaa retoorika, et eesmärk ei ole midagi rohkemat, kui soov keerata aega 25 aastat tagasi. «Sihikul ei ole üks või teine riik, vaid kogu Euroopa julgeolekuarhitektuur,» märkis ta.

Olukorras, kus Venemaa on koondanud vägesid Ukraina piiride lähistele, peab Moskva langetama peagi otsuse, kuidas edasi minna. «Valik on Venemaa oma: kas eskaleerida edasi või deeskaleerida,» sõnas Vseviov.

«Meie jaoks on oluline, et NATO räägiks selles situatsioonis ühel häälel,» rõhutas kantsler alliansi tugevuse olulisust, lisades, et vastus Venemaa võimalikule eskalatsioonile saab olema jõuline.

Neljapäeval toimub Viinis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ja Venemaa vaheline kohtumine. Kantsleri sõnul tulevad arutlusele sarnased teemad, kuid ülemäära optimistlik ta kõneluste edukuse osas ei olnud. «Need, kes ootavad läbimurret, peavad pettuma.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles