Teater ja kino hoiavad eakate vaimu värske

Copy
Foto: MTÜ Elame Veel!

Kadri Kuulpak kutsus eelmise aasta oktoobris kokku heategevusorganisatsiooni MTÜ Elame Veel!, mis aitab hooldekodu elanikel saada osa kultuurisündmustest, olgu selleks teatrietendus, kontsert, kunstinäitus või kino.

„Tahame murda arusaama nagu lõpeks ühiskonnaelus osalemine päeval, mis eakas hooldekodu uksest sisse astub,“ ütles Kuulpak. „Hooldekodu elanikel napib mõtestatud ajaveetmisviise ja võimalusi asutusest väljas käia. Pärast kohatasu maksmist ei jää hoolealustele piisavalt raha kätte, et ise mõni väljasõit korraldada. Nii on hooldekodu elanikud muust maailmast isoleeritud,“ lisas ta.

MTÜ Elame Veel! kogub inimeste annetusi, millega kaetakse kultuurisündmuste külastamisega seotud transpordi-, pileti- ja muud kulud. Nii ennetab MTÜ hooldekodu elanike kapseldumist ja ühiskonnaelust irdumist, mis omakorda aitab vältida erinevate terviseprobleemide tekkimist või süvenemist. Lisaks toob kultuurisündmuste külastamine eakate ellu rõõmu ja vaheldust.

MTÜ Elame Veel! on alates eelmise aasta lõpust korraldanud neli projekti ning veel rohkem on tulemas.

Rohkem infot leiad: https://elameveel.ee

Foto: MTÜ Elame Veel!

Tutvu ka teiste Aasta ennetusteo 2021 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu. 

Copy
Tagasi üles