Päästeliidu Virtuaalkomando

Copy
Foto: Päästeliidu Virtuaalkomando

Virtuaalkomando on 2021. aasta suvel ilmavalgust näinud maailmas ainulaadne elanikkonnakaitse lahendus, mis annab kõigile soovijaile võimaluse mistahes kriisi puhkedes käituda teadlikult ja oma kogukonnale appi tõtata. “Meil kõigil on mingeid oskusi või vahendeid, mis kriisi puhkedes võivad olla väga vajalikud. Liikmed saavad kirja panna oma oskused, piirkonna ja tehnika (näiteks mootorsae, kaubiku või generaatori olemasolu) ehk millega nad saaksid vajadusel abiks olla. Suurema kriisi korral saavad vabatahtlikud päästekomandod nendega ühendust võtta ja abi paluda,” selgitas Päästeliidu kommunikatsioonijuht Karol Sepik.

Näiteks olukord, kus sajab jäävihma, mis vallandab üleriigilise kriisi. On palju kukkumisi, liiklusavariisid ja raskendatud on ligipääs olulistele teenustele. Virtuaalkomando liige saab teate palvega võimalusel aidata kaasa lähimate teede ohutumaks muutmisel näiteks teesoola ja graniidi puistamise abil.

„Kriis ei pruugi olla üldse suur, see võib piirduda näiteks naabrimemme majale langenud puuga, metsa eksimisega või mutta kinni jäänud autoga,“ tõi Karol Sepik näite. „Teadlikumad inimesed oskavad selliseid olukordi lahendada. Just selliste inimeste hulga ja omavahelise koostöö kasvatamine on Virtuaalkomando peamine ülesanne.“ Hetkel on Virtuaalkomandol juba üle 600 liikme.

Tutvu ka teiste Aasta ennetusteo 2021 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu. 

Copy
Tagasi üles