Vabatahtlikud Kalakaitsjad võitlevad röövpüüdjatega

Copy
Foto: Vabatahtlikud Kalakaitsjad

MTÜ Eesti Kalastajate Seltsi alla kuuluv Vabatahtlik Kalakaitse koondab enda alla keskkonnateadlikud inimesed, kelle peamine eesmärk on tagada jõgedes sügiseti lõheliste kuderahu.

„Ehkki tuntust oleme kogunud just lõheliste kudevalvega, siis viimase aasta jooksul oleme tegevust laiendanud ning võtnud enda hoole alla ka haugi kuderahu tagamise ja vähi röövpüügi takistamise. Eks mõtteid on teisigi,“ ütles Vabatahtliku Kalakaitse piirkonnajuht Rait Kikkamägi.

Kalakaitsjad on suuremate jõgede peale paigaldanud ennetavaid silte, mida ja kuna tohib seal püüda. „Puhas ennetustöö on seegi, kui me oma tegevusest sotsiaalmeedias ja kalameeste gruppides teada anname. Kui võimalik röövpüüdja märkab, et oleme aktiivsed ja hoiame jõgedel pidevalt silma peal, võib ta kuriteost loobuda,“ usub Kikkamägi.

Vabatahtlike Kalakaitsjate töö edukusest annab tunnistust seegi, et tihti pöörduvad inimesed oma anonüümsuse säilitamiseks just nende, mitte keskkonnaameti või politsei poole. „Samas tahan rõhutada, et meie ei saa kedagi kinni pidada ega trahvida,“ täpsustas ta.

Oma tegevusega aitavad Vabatahtlikud Kalakaitsjad kaasa liigirikkuse säilimisele ja loodusliku tasakaalu hoidmisele.

Foto: Vabatahtlikud Kalakaitsjad

Tutvu ka teiste Aasta ennetusteo 2021 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu. 

Copy
Tagasi üles