Viljandi noorte korraldatud vaimse tervise üritused levivad üle Eesti

Copy
Foto: Viljandi Avatud Noortetuba

Rita Pomber on noorsöötöötaja, kes on võtnud Viljandis oma südameasjaks noorte vaimse tervise probleemide ennetamise ja lahendamise, korraldades koos noortega aastaringselt erinevaid sündmusi ja töötubasid.

Oluline on, et töötubade sisend ehk see, mis teemadega tegeletakse, tuleb noortelt endalt. Üks aasta tippsündmusi on vaimse tervise konverents “Terviseviidad”, kus lisaks professionaalsetele koolitajatele ja psühholoogidele on esinejateks noored üle Eesti, kes räägivad oma lugusid, innustades teisi noori ennast hoidma ja vajadusel abi küsima.

“Noorte vaimsest tervisest rääkimine on oluline nii depressiivse käitumise ennetamiseks kui ka riskikäitumise, sh vägivaldse tegevuse ja vigastuste vähendamiseks,” ütles “Terviseviidad” eestvedaja Rita Pomber.

Foto: Viljandi Avatud Noortetuba

Toimunud konverentsid ja töötoad võetakse ka videosse ja nii jõuavad need noorteni üle Eesti (eelmise aasta konverentsi ja loengut une vajalikkusest saad järelvaadata SIIN). “Vajalikkust antud sündmuste korraldamise vastu näitab see, et noored ootavad sündmusi, osalejaid on väga palju, konverentside ja töötubade järelvaatamisi korraldatakse koolides ja noortekeskustes üle Eesti.

Tähelepanuväärne on ka see, et igal aastal liitub “Terviseviidad” meeskonnaga üha uusi noori, kes soovivad aidata ja meeskonnas osalemise näol ka ise abi saada,” lisas Rita Pomber.

Tutvu ka teiste Aasta ennetusteo 2021 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu.

Copy
Tagasi üles